Dieselgate continuă: Ford recunoaște că a calculat greșit emisiile și consumul mașinilor sale

vezi galeria foto

Ford Motor Co. a anunțat că datele referitoare la consumul și emisiile mașinilor sale nu au fost comunicate corect. Nu ar fi vorba despre vreun software care truchează intenționat rezultatele testelor, ci despre o eroare încă necunoscută de către oficialii companiei.


Ford le-a furnizat informații greșite cu privire la consum și emisii atât clienților săi, cât și autorităților. Constructorul auto a recunoscut că există o discrepanță între rezultatele testelor și valorile reale, dar promite că nu este vorba despre niciun program gândit special pentru a „păcăli’ aparatele, așa cum s-a întâmplat în cazul Volkswagen Group.

Se pare că mai mulți angajați Ford au semnalat probleme în acuratețea testelor încă din septembrie 2018, dar compania abia săptămâna trecută a alertat pe cale oficială autoritățile cu privire la problemă. Între timp, Ford Motor Co. desfășoară o anchetă internă pentru a stabili cauzele erorii. Investigația este derulată de o companie independentă.


Oficialii Ford nu au anunțat cât de răspândită este problema, dar principalul model luat în vizor este pick-up-ul Ranger 2019.

 

Citește și:

Polițist de la Rutieră, lovit de o mașină în timp ce dirija circulația

Șoferii pot scăpa de 2 puncte de penalizare dacă urmăresc filme

„Noul’ Audi 40 este o combinație între Audi 80 și un cal

Airbag-urile externe ar putea reduce cu 30% gravitatea accidentelor

Ferrari California, rupt în două după ce s-a izbit de un stâlp de iluminat

 

Se pare că ne aflăm în fața unui nou capitol din epopeea Dieselgate. Reamintim că Volkswagen AG a pledat vinovat la procesul în care era acuzat că a „trișat’ la testele de poluare a motoarelor diesel între 2005-2015. Se estimează că aproximativ 11 milioane de mașini aflate sub umbrela VW au fost afectate în toată lumea. Constructorul german a plătit amenzi, răscumpărări și compensații în valoare de peste 25 de miliarde de Euro.


Rămâne de văzut cât de drastice vor fi consecințele pentru Ford. Chiar dacă nu a existat intenție în comunicarea eronată a datelor oficiale cu privire la emisii și consum de carburant, compania tot ar putea fi nevoită să plătească amenzi și despăgubiri majore.

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE