Directorul Dacia: Piaţa vehiculelor noi este astăzi cu mult mai jos decât era în 2007

Piaţa vehiculelor noi este astăzi la un nivel mult mai jos decât în urmă cu zece ani, în timp ce piaţa vehiculelor uzate a crescut foarte mult, a afirmat, miercuri, la Mioveni, Yves Caracatzanis, director general al Dacia şi al Grupului Renault România.

Directorul general al Dacia a subliniat că, pe lângă susţinerea înnoirii parcului auto şi a unei infrastructuri rutiere modernă, companiile din domeniu au nevoie din partea autorităţilor şi de stabilitate legislativă.

‘Şi noi, precum celelalte companii, avem nevoie de stabilitate legislativă şi de predictibilitate în domeniul fiscalităţii şi legislaţiei muncii. Este indispensabil să dezvoltăm şi să susţinem piaţa de vehicule noi şi să întinerim parcul auto naţional, (…) este nevoie de o concurenţă echilibrată cu vehiculele de mâna a doua din import’, a mai spus Yves Caracatzanis.

El a reamintit că la Dacia s-au investit peste 2,5 miliarde de euro pentru a moderniza mijloacele de producţie şi pentru a dezvolta produse inovatoare, iar compania a devenit prima din România în funcţie de cifra de afaceri, asigurând 3% din PIB şi 8% din exporturile ţării.

Noua Dacia Duster a fost prezentata. Iată cum arată cel mai vândut SUV din România

Adaugă un comentariu