Noua Dacia Duster a fost prezentata. Iată cum arată cel mai vândut SUV din România. Video, galerie foto și informații detaliate

Noua Dacia Duster a fost prezentata astăzi, înaintea lansării oficiale din cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Schimbările introduse de noul model includ un design revizuit, un interior complet nou și o gamă modernă de echipamente.

Pentru a doua generație a lui Duster, Dacia păstrează ADN-ul recunoscut al modelului, cu stil robust, muscular și o personalitate puternică, scoasă în evidență de elementele ranforsate ale caroseriei și de noua culoare Atacama Orange, disponibilă în premieră pe Duster. Dacă despre informații tehnice nu poate fi vorba, deocamdată, designul exterior se află chiar sub ochii noștri. Iată care sunt principalele noutăți pe care le va aduce designul revizuit al lui Duster.

Dacia Duster: Cum arată în partea frontală

Grila distinctivă a lui Duster a fost păstrată și pentru această a doua generație, dar a fost integrată altfel cu farurile, care sunt mai late și împinse spre extremitățile mașinii, ceea ce conferă impresia unei lățimi mai mari. Farurile introduc, de asemenea, o nouă semnătură luminoasă, inclusiv prin noile lumini de zi cu LED, divizate în trei secțiuni.

BMW-ul de pe A1 care a băgat în sperieți șoferii. I-ar fi șicanat, apoi ar fi luat amenzi

Un TIR-ist din România s-a dat jos cu bâta la un alt șofer! Vezi ce a urmat! | VIDEO

Recuperare taxa auto. A fost publicată cererea care poate fi depusă la Fisc – FOTO

Au apărut foliile menite să-i sperie pe șoferii care dau flash-uri

Capota motorului este sculptată adânc, pentru a conferi o imagine puternică. Impresia de robustețe este subliniată în continuare de scutul frontal finisat în crom satinat și care se prelungește în sus într-o metaforă a unui bullbar. Este rezistent la zgârieturi, dar nu va face serviciile unui bullbar real din oțel.

Dacia Duster: Cum arată din lateral

Linia mediană mai înaltă a noului model lasă impresia de putere și protecție sporită a ocupanților. Față de modelul actual, parbrizul a fost împins înainte cu 10 cm și este mult mai înclinat, ceea ce face ca habitaclul să fie mai alungit și să sublinieze senzația de spațiu.

Noile bare de acoperiș din aluminiu, o trăsătură caracteristică a oricărui SUV, prelungesc linia parbrizului pentru o imagine mai dinamică. Roțile sunt pe 17 inchi, iar aripile puternic evazate conferă o imagine robustă noului model. Aceasta este scoasă în evidență și de ornamentele negre din spatele aripilor față.

Dacia Duster: Cum arată din spate

La prima vedere impresionează blocurile optice pătrate (Jeep Renegade?), cu noua semnătură luminoasă – patru carouri roșii delimitate de semnalizatorul din centru. Zona metalică a hayonului adânc sculptată, cu linii orizontală și o poziționare a stopurilor în cele două extremități scoate în evidență încă o dată statura robustă a lui Duster. Și în spate avem un scut, realizat din același material ca și cel din față.

Nu avem deocamdată nicio informație despre cum va arăta interiorul noului Duster. Dacă este să-l credem însă pe șeful de design Dacia, David Durand, acesta va impresiona cu siguranță. Vorbind pentru autocar.co.uk, acesta a declarat: „Mașina marchează o evoluție strategică la exterior, dar interiorul este mult mai revoluționar. De asemenea, nu se confirmă informațiile potrivit cărora Dacia pregătește o versiune cu șapte locuri, botezată Grand Duster.

Dacia Duster a fost comercializat până în prezent în peste un milion de exemplare, fiind unul dintre cele mai populare SUV-uri din Europa. Prezentarea oficială a modelului va avea loc pe 12 septembrie, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Tot atunci vom avea primele imagini cu interiorul lui Duster, dar și date tehnice detaliate.

Adaugă un comentariu