Directorul de dezvoltare al BMW anunță: nu vom lansa Seria 9

Încă din 2016 se vorbea în presa auto despre viitoarea Serie 9 a BMW, menită să concureze cu Mercedes-Maybach Clasa S. Până la urmă, se pare că acest lucru nu se va mai întâmpla, după cum a confirmat un oficial al constructorului din München.

Klaus Fröhlich, membru al Consiliului de Administrație și șeful Departamentului de Dezvoltare în cadrul BMW AG, a anunțat că nu există planuri pentru o viitoare Serie 9 în portofoliul BMW. Nu în viitorul apropiat, cel puțin.

Într-un interviu acordat publicației britanice Autocar, Fröhlich a explicat: „Nu cred că avem nevoie de Seria 9. În acest segment, îți trebuie trei mașini – un model din gama BMW X, o berlină și o mașină sport care apelează latura emoțională – iar noi le avem: X7, Seria 7 și Seria 8′.

Acesta amintește și situația din taberele rivale, sugerând că o nouă Serie nu ar fi rentabilă din punct de vedere financiar: „Unii competitori deja reduc numărul de mașini din acest segment, pentru că volumul de vânzări este foarte scăzut’.

În schimb, viitorul mărcii BMW se anunță a fi axat pe mașini electrice. Într-o discuție publicată pe BMW BLOG, același Fröhlich a recunoscut că își dorește ca autovehiculele electrice să devină, în timp, esența întregului brand. Experiența dobândită de BMW în cadrul Formulei E va juca un rol major în dezvoltarea acestor modele, care vor apărea pe piață cel târziu în 2025.

Citește și:

Duster 1.3 TCe: cât costă la noi cea mai puternică Dacie din istorie!

TOP 25 cele mai vândute mașini în Europa în 2018

Românii au prins gustul mașinilor electrice: Câte au cumpărat în 2018

Adaugă un comentariu