Doamnele au decis, Kia EV9 este cel mai bun SUV din 2024

Kia a anunțat că modelul său EV9 a fost desemnat câștigător în categoria SUV la prestigioasele premii WWCOTY 2024 (Women’s Worldwide Car of the Year).

Această realizare vine după o evaluare amănunțită a 62 de modele concurente, unde Kia EV9 s-a remarcat în diverse domenii, precum siguranță, experiență de condus, tehnologie, confort, eficiență, impact asupra mediului și raport calitate-preț.

Un juriu format din 75 de femei jurnaliste auto din 52 de țări de pe cinci continente a participat la un proces de evaluare extins. Acesta a implicat teste de condus, analize detaliate și studii riguroase pentru a selecta câștigătorii din cinci categorii: SUV, Family Car, Large Car, Exclusive Car și 4×4 & Pick-Up.

În timpul acestei runde inițiale, Kia EV9 s-a remarcat prin caracteristicile de design, tehnologia avansată, capacitatea de încărcare bidirecțională și sistemul de încărcare ultrarapid de 800 de volți. De asemenea, juriul a evidențiat prețul atractiv al modelului EV9.

Modelul EV9 este construit pe platforma E-GMP (Electric Global Modular Platform) și asigură o autonomie 100% electrică de peste 541 km (WLTP). Capacitatea sa de încărcare ultra-rapidă de 800 de volți permite o autonomie de până la 239 km în doar 15 minute de încărcare a bateriei.

Recunoașterea modelului Kia EV9 la premiile WWCOTY 2024 demonstrează angajamentul Kia pentru crearea de automobile care se adresează unei game largi de preferințe. Acest premiu evidențiază atractivitatea globală a modelului EV9 și rezonanța sa în rândul femeilor din întreaga lume.

EV9, împreună cu alți patru câștigători din categoria sa, vor trece în runda finală de jurizare pentru a determina câștigătorul general al premiului WWCOTY. Anunțarea câștigătorului va avea loc pe 8 martie, de Ziua Internațională a Femeii.

Adaugă un comentariu