Doua noi pasaje rutiere vor bloca traficul pe șoseaua Mihai Bravu

Două noi pasaje rutiere sunt programate să fie construite pe șoseaua Mihai Bravu, obiectivul fiind fluidizarea traficului pe inelul median al Bucureștiului.

Primul pasaj va fi unul suprateran și va fi construit la intersecția cu Bulevardul Ferdinand și Șoseaua Iancului. Pasajul va avea o lungime totală de 1.300 de metri iar durata estimată de realizare a proiectului este de 24 de luni. Valoarea investiției este de 106,5 milioane euro

Cel de-al doilea pasaj va fi construit la intersecția Șos. Mihai Bravu cu Calea Vitan, însă deocamdată nu s-a stabilit dacă va fi unul subteran sau suprateran. Pasajul va avea o lungime de 400 de metri și o valoare estimată de 26,3 milioane euro. Lucrările vor dura și în acest caz 24 de luni.

 

Citește și: Primăria Capitalei pregătește încă trei pasaje rutiere

Vor fi astfel trei pasaje rutiere pe Șoseaua Mihai Bravu, primul fiind terminat de Primăria Capitalei în octombrie 2014. Construirea pasajului inaugurat anul trecut pe Şoseaua Mihau Bravu peste Dâmboviţa a costat primăria Capitalei aproximativ 40 de milioane de euro. Cele trei pasaje rutiere de pe şoseaua Mihai Bravu fac parte dintr-o serie de lucrări pentru fluidizarea traficului pe ceea ce ar reprezenta inelul principal de circulaţie al oraşului.

Pasajul subteran de la Piaţa Sudului face parte, de asemenea, din acest ansamblu. Lucrările sunt în întârziere, iar Bucureştiul riscă să piardă 20 de milioane de euro, deoarece proiectul este finanţat cu fonduri europene din precedentul buget, iar banii pot fi folosiţi doar până la finalul acestui an.

Via | Digi24

Adaugă un comentariu