Șoferii teribiliști vor fi monitorizați din aer! Poliția Rutieră achiziționează drone

Șoferii care conduc agresiv, periclitând viețile celorlalți participanți la trafic, vor fi monitorizați din aer! Poliția londoneză a anunțat că va folosi drone pentru a-i identifica pe conducătorii deosebit de periculoși. Măsura va fi implementată chiar săptămâna viitoare.

Serviciul de Poliție Metropolitană din Londra, supranumit Scotland Yard, a anunțat debutul unui proiect promițător: șoferii periculoși vor fi monitorizați cu ajutorul dronelor, care le vor transmite în timp real agenților coordonatele necesare pentru a interveni.

 

Citește și

LEGEA RADARELOR: modificări importante! Nimeni nu mai scapă!

 Faci asta la volan şi te trezeşti direct FĂRĂ PERMIS pentru 90 de zile!

 

Dispozitivele nu se vor concentra pe orice contravenție minoră, ci sunt destinate în primul rând depistării șoferilor care participă la curse ilegale de mașini și/sau depășesc cu mult limita de viteză. Dronele vor fi amplasate strategic, astfel încât să nu poată fi zărite cu ușurință, și vor fi dotate cu camere video cu vedere nocturnă.

Planul va fi implementat în perioada 22-26 iulie, în zone ale capitalei Angliei unde au loc frecvent accidente rutiere grave.

Inițiativa face parte dintr-o strategie amplă a autorităților, intitulată Vision Zero. Obiectivul principal al acesteia este să reducă cu 65% numărul victimelor accidentelor rutiere, până în 2022, după care valoarea să devină zero până în anul 2030.

Un astfel de plan ar fi necesar și în România, în condițiile în care țara noastră are cea mai mare rată a accidentelor rutiere fatale de pe întreg continentul.

 

Sursa: Auto Express

Adaugă un comentariu