BNP a achiziţionat 50% din divizia de finanţare Opel

BNP a achiziţionat 50% din divizia de finanţare Opel de la General Motors, care are un portofoliu de 9,6 miliarde euro şi este prezentă în 11 ţări.

Bruno Leroux, director general al Cetelem România şi BNP Paribas Personal Finance Bulgaria, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că divizia de personal finance a celei de-a doua bănci din Uniunea Europeană a achiziţionat recent şi jumătate din divizia de finanţare a Opel de la General Motors. Francezii vor integra această divizie cu propriile operaţiuni de creditare auto şi vor crea sinergii cu Arval, divizia de leasing, şi Cardif, compania de asigurări din portofoliu, ambele prezente şi pe piaţa din România.

“Ne vom intensifica investiţiile în regiune, multe dintre ele fiind în favoarea României, atât datorită climatului macroeconomic bun, cât şi optimismului şi apetitului pentru consum al românilor. De aceea, în următorii trei-patru ani, vom acorda credite care se vor cuantifica la minimum 4-5 milioane de euro” a declarat Bruno Leroux, CEO Cetelem România, citat de economica.net. Acesta a precizat că datele financiare ale companiei mamă, BNP Paribas Personal Finance includ circa 20.000 de angajaţi în circa 28 de ţări şi 27 de milioane de clienţi individuali. Acestea nu cuprind însă ultima achiziţie a companiei, 50% din divizia de finanţare Opel.

Tranzacţia dintre grupul francez PSA Peugeot Citroen şi General Motors care vizează cumpărarea Opel ar putea fi finalizată până la sfârşitul lunii iulie. Preluarea Opel de către grupul PSA Peugeot Citroen va conduce la apariţia unui celui de-al doilea mare producător auto din Europa, în urma grupului german Volkswagen.

taguri
Adaugă un comentariu