Engine of the Year 2014: BMW castiga titlul la doua categorii

BMW reuseste sa castige titlul de Engine of the Year 2014 la doua categorii: cea a motoarelor cu cilindree cuprinsa intre 1,4 si 1,8 litri si cea pentru motoarele cu cilindree cuprinsa intre 2,5 si 3 litri.

 

La prima categorie, propulsorul care s-a impus in competitia jurizata de 74 de jurnalisti auto din 35 de tari este unitatea 1.6 Turbo, cu patru cilindri, care echipeaza modelul Mini. Acest propulsor este deja la al 8-lea trofeu in competitia Engine of the Year. Propulsorul dispune de turbocompresor Twin Scroll si injectie directa pe benzina, care sunt combinate cu control variabil al supapelor – bazat pe principiul VALVETRONIC patentat de BMW Group. In cea mai recentă versiune a sa – disponibila din vara anului 2014 la noile MINI Cooper S Countryman şi MINI Cooper S Paceman  -, motorul cu patru cilindri dezvolta o putere maximă de 192 CP.

 

Engine of the Year 2014 intre 2,5 si 3,0 litri – 3.0 TwinPower Turbo

A doua unitate care a obtinut victoria in categoria sa la Engine of the Year 2014 este motorul cu sase cilindri in linie, cu o cilindree de 3 litri si tehnologie TwinPower Turbo. Acesta se afla la al 4-lea trofeu similar si este propus pe mai multe modele din gama bavarezilor. In functie modelul pe care il echipeaza, motorul dezvolta 306 CP sau 320 CP. Din punct de vedere mecanic, acesta include un turbocompresor Twin Scroll, injectie directa pe benzina High Precision, gestiune variabila a supapelor VALVETRONIC si control variabil al arborelui cu came double-VANOS.

 

Adaugă un comentariu