Evoluția remarcabilă din 2023 conturează obiective de top pentru Mercedes-Benz România în 2024, cu accent pe electrificare.

Încheiere de record pentru strădaniile comerciale desfășurate anul trecut de Mercedes-Benz România: în decembrie 2023 a fost atins apogeul succesului prin cele mai mari vânzări lunare de autoturisme. Această realizare se adaugă la o creștere remarcabilă de 30% de la an la an față de 2022, cu un număr record de 4.220 de autoturisme vândute. În plus, segmentul autovehiculelor comerciale ușoare a înregistrat o creștere substanțială de 15,2% a vânzărilor de la an la an, totalizând 3.053 de unități.

Au fost înregistrate, așadar, vânzări de peste 7.000 de autoturisme și autovehicule comerciale ușoare. Cu un angajament ferm față de excelență, compania a încheiat anul 2023 într-o notă înaltă, atingând cifre remarcabile în diferite zone ale operațiunilor sale. În mod special, anul precedent s-a dovedit a fi unul istoric pentru companie la nivel local, dat fiind că a înregistrat cele mai mari cifre de vânzări de autoturisme din istoria sa.

Susținut de viziunea strategică, de un portofoliu de produse puternic și de servicii excepționale pentru clienți, Mercedes-Benz România își sărbătorește performanța remarcabilă din 2023, pregătind terenul pentru o creștere și o inovare continuă în 2024.

Demonstrând un angajament ferm față de un viitor sustenabil, Mercedes-Benz România a atins trepte importante în domeniul electrificării. Compania și-a asigurat o cotă de 10% de autovehicule complet electrice și o cotă de 30% de autovehicule electrificate (incluzând modelele electrice și hibride plug-in) în totalul vânzărilor de autoturisme.

„În 2024, electrificarea și consolidarea identității noastre luxury rămân în prim-planul priorităților noastre strategice,' a declarat Natalie Thompson, CEO al Mercedes-Benz România. „Cu angajamentul nostru de neclintit față de inovație și sustenabilitate, suntem pregătiți să redefinim viitorul luxului și să ducem mai departe povestea de succes a brandului care a inventat automobilul în urmă cu 138 de ani.'

Pentru acest an, compania își propune să își intensifice eforturile de electrificare, vizând o creștere atât în sectorul autoturismelor, cât și în cel al autoutilitarelor, cu scopul de a atinge o pondere de 40% a autoturismelor electrificate din totalul vânzărilor în 2024.

Parte din demersul menționat, Mercedes-Benz România plănuiește să introducă produse revoluționare în 2024, inclusiv mult-așteptata versiune electrică a legendarului G-Class și debutul primului autovehicul electric din portofoliul Mercedes-Maybach, EQS SUV. În plus, sunt anticipate noi lansări de autovehicule comerciale ușoare, inclusiv noile Vito și eVito, Clasa V și EQV, Sprinter și eSprinter, precum și un nou model Clasa V Marco Polo, care își sărbătorește cea de-a 40-a aniversare în acest an.

Realizările record ale Mercedes-Benz România în 2023 subliniază dedicarea față de inovație și sustenabilitate, precum și angajamentul de a asigurara servicii post-vânzare superioare pentru clienții mărcii. Compania își păstrează ambiția să stabilească noi repere și să redefinească excelența în industria auto în 2024.

Adaugă un comentariu