Ferrari nu va mai produce modele cu transmisie manuală

Deși moda cutiilor manuale pe mașinile puternice pare că revine ușor, ușor, Ferrari este strict în ceea ce privește soarta acestor tipuri de transmisii. Conform unei declarații, constructorul din Maranello a spus “Adio!” cutiilor manuale.

“Tehnic vorbind, nu!”, a răspuns clar și răspicat Hugo Leiters, responsabil de tehnologie în cadrul Ferrari, atunci când a fost întrebat dacă transmisiile manuale se vor mai întoarce pe vreun model Ferrari.

“Ferrari definește designul, performanța și tehnologiile avansate. Nu există nicio transmisie manuală care să bată performanțele unei cutii cu dublu-ambreiaj [n.r.] și de aceea am decis să rămânem la acestea”, a completat oficialul Ferrari.

În același timp, oficialii Ferrari spun că există mult prea puține motive pentru a continua dezvoltarea unei transmisii manuale, iar schimbarea strategiei nu își are rostul.

“Ultimul Ferrari care putea fi comandat cu transmisie manuală a fost prima versiune a lui California. Dacă nu greșesc, între trei și cinci clienți au optat pentru această variantă”, a declarat Nicola Boari, directorul de marketing Ferrari.

Via | Motoring

Adaugă un comentariu