Fiat vrea să vândă doar mașini electrice din 2030

Fiat vrea să vândă doar mașini electrice din 2030, afirmă oficialii companiei italiene din grupul Stellantis.

Anunțul acestei decizii vine la un an de la prezentarea lui 500e, primul model Fiat dezvoltat de la început să fie vehicul electric. Reprezentanții Stellantis afirmă că este ‘de datoria lor să vândă mașini electrice care să nu coste mai mult decât cele cu motoare cu ardere internă, cât de repede va fi posibil, în ton cu ritmul de dezvoltare al tehnologiilor bateriilor pentru mașinile electrice‘. Potrivit lui Olivier François, CEO-ul Fiat, compania explorează teritoriul mobilității sustenabile pentru toți, iar acesta este cel mai mare proiect al mărcii.

Fiat a împlinit 120 de ani de la înființare

Tocmai de aceea, între 2025 și 2030, gama de modele Fiat va deveni exclusiv electrică. Trecerea va fi făcută treptat, explică oficialii companiei, dar scopul final este ca până în 2030 să aibă la vânzare doar mașini electrice. Până și oficialii Fiat sunt de acord că acest pas este o schimbare radicală pentru Fiat.

Record pentru Fiat! Modelul care s-a vândut în 3 milioane de exemplare în Europa

O altă schimbare pregătită de Fiat va avea loc în Torino, unde se află vestita fabrică Lingotto. Respectiva uzină avea o pistă de test pe acoperiș, iar cei de la Fiat vor să transforme acel spațiu în cea mai mare grădină suspendată din Europa. Mai precis, italienii vor să amplaseze aproximativ 28.000 de plante pe respectivul acoperiș, atât cu scopul de a reduce poluarea din zonă, cât și pentru a înfrumuseța cartierul în care se află uzina și a îmbunătăți biodiversitatea speciilor din Torino.

FIAT este noul partener al echipei de handbal feminin CSM București

Gama Fiat 500e va primi ulterior și o variantă semnată de Abarth. Cel mai probabil, specialiștii de la Abarth vor opera modificări estetice, vor monta jante diferite și o suspensie sport, însă nu vor modifica și sistemul de propulsie, așa cum obișnuiau să facă în cazul celorlalte modele 500 pe care le ofereau.

Adaugă un comentariu