Fiesta ST intra in productie

Cea mai rapida Fiesta a tuturor timpurilor a intrat in productia de serie la fabrica Ford din Köln (Germania). Aceasta este motorizata de unitatea EcoBoost de 1,6 litri/182 CP si accelereaza de la 0 la 100 km/h in mai putin de sapte secunde.

Fata de modelul de serie, Fiesta ST beneficiaza de modificari importante la nivelul trenului de rulare, directiei si a sistemului de franare. O versiune imbunatatita a sistemului Ford Torque Vectoring Control si un sistem de control al stabilitatii cu trei moduri de functionare contribuie la experienta dinamica si securitatea la volanul Fiestei ST.

Motorul turbo cu injectie directa de 1,6 litri dezvolta 182 CP si un cuplu maxim de 240 Nm, ceea ce asigura o acceleratie 0-100 km/h in 6,9 secunde si o viteza maxima de 220 km/h. Consumul mediu ramane la un nivel scazut, fiind de numai 5,9 l/100 km.

Din punct de vedere vizual, noul ST vine cu o grila trapezoidala de tip “”fagure de miere” si un difuzor spate. Interiorul vine echipat standard cu scaune sport Recaro, o premiera la Fiesta.

Adaugă un comentariu