Ford Driving Skills for Life – 2.000 de șoferi instruiți în 2016

Weekend-ul trecut, echipa Ford Driving Skills for Life a ajuns la Brașov. În orașul de sub Tâmpa s-a defășurat ultima sesiune Ford DSFL a acestui an, iar în ciuda temperaturilor scăzute, peste 500 de tineri au participat la cursurile gratuite de conducere preventivă.

Anul acesta, echipa Ford DSFL a instruit în România aproximativ 2.000 de persoane, evenimentele desfășurându-se în Craiova, Cluj, Timișoara și Brașov. Din 2014 și până în prezent, la evenimentele organizate sub umbrela Ford DSFL au participat 4.500 de șoferi din România.

_sp57880

Pentru a contribui și mai mult la prevenirea accidentelor rutiere, programul va merge mai departe printr-o campanie care se va desfășura, în primă fază, în liceele din Craiova. Noua inițiativă constă în seminarii interactive cu elevii din 20 de licee din Craiova și județul Dolj și vizează, în principal, tinerii din clasele a XI-a și a XII-a.

„Credem că educația rutieră ar trebui să înceapă cât mai devreme posibil și este esențială fie că ești șofer, pieton sau dacă mergi cu bicicleta. În timp ce cursurile de conducere preventivă Ford DSFL vizează în principal grupa de vârstă 18-24, programul pe care il lansăm în liceele din Craiova este conceput pentru viitorii șoferi pe care acum ii regăsim în grupa de vârstă 16-18 ani’, a sus Bogdan Marisca, instructorul șef al programului Ford Driving Skills for Life în România.