Ford foloseşte roboți colaborativi de la Universal Robots în uzina de la Craiova

Ford România a ales să integreze pe linia de asamblare a motoarelor EcoBoost din cadrul uzinei de la Craiova, mai mulți roboți colaborativi produși de Universal Robots.

În cadrul uzinei de motoare Ford România sunt activi 4 coboți UR10 care lucrează alături de angajații de pe linia de asamblare, preluând activități repetitive. Un prim cobot UR efectuează operațiunea de ungere a tacheților, un altul realizează umplerea motorului cu ulei, iar al treilea deja instalat verifică motorul cu ajutorul unei lămpi cu lumină UV și a unei camere video pentru posibile scurgeri, după ce acesta a fost umplut cu ulei.

A patra unitate UR10 din dotarea Ford România este folosită pentru teste și training urmând să își găsească în curând un rol operațional în cadrul uzinei. Coboții sunt integrați în sistemul care controlează linia de asamblare, astfel că, în cazul de față, nu necesită intervenția operatorului decât atunci când apar schimbări.

Deși în cazul Ford România coboții sunt implementați pe o linie de asamblare de mari dimensiuni, roboții colaborativi Universal Robots își găsesc aplicabilitate pe o scară largă de activități, inclusiv în cadrul întreprinderilor mici și mijlocii. Coboții pot fi programați foarte ușor pentru a fi utilizați independent de un sistem automatizat sau direct de către un operator sau pot fi integrați într-o linie automatizată cum este cazul Ford România.

Ford a anunţat că va începe producţia unui al doilea SUV la Craiova. Ford Puma va fi produs doar la fabrica din Craiova și va fi disponibil doar pentru piața europeană.

taguri
Adaugă un comentariu