Ford Mustang 1967 – Cum arată versiunea LEGO a celebrei mașini

Ford Mustang este noua mașină lansată în gama LEGO Creator, din care mai fac parte modele precum McLaren Senna, Ferrari F40 sau Aston Martin DB5. Reprodus până la cel mai mic detaliu cu ajutorul „cărămizilor’ de jucărie, Ford Mustang 1967 merită un loc de cinste în vitrinele colecționarilor de miniaturi.

Lăsând deoparte faptul că au fost reproduse din „cărămizi’ elemente precum emblema Mustang, numărul de înmatriculare sau compartimentul motorului, modelul oferă posibilitatea de a atașa componente auxiliare: un supercharger, țevi de eșapament cu ieșire pe lateral, eleron integrat în capacul portbagajului etc.

Poate cea mai distractivă funcție a modelului miniatural ține de volan: acesta este cuplat la roți (apropo, anvelopele sunt din cauciuc real), deci rotirea acestuia chiar brachează roțile.

LEGO Ford Mustang 1967 este destul de mare, măsurând 33 cm lungime, 13 cm lățime și 7,6 cm înălțime. Dimensiunile nu ar trebui să reprezinte o problemă pentru colecționari, care ar găsi cu siguranță un loc corespunzător în care să expună mașina.

LEGO Ford Mustang 1967 – cât costă?

 

Citește și:

Parcare gratuită în București, pe timpul nopții – Primăria Capitalei a publicat proiectul

Ziua Poliției – Mesajul unui lider de sindicat: „Ne deplasăm la intervenții în coșciuge cu girofar

Amenzi mai mici pentru șoferi! Proiectul a fost adoptat tacit

Mașinile Volvo vor parca singure, dacă șoferul a consumat alcool

Istoric vehicul – aplicația RAR prin care poți verifica istoricul unei mașini

 

Alcătuit din 1.471 de piese, prețul acestui LEGO Ford Mustang este de 150 de dolari (aproximativ 635 de lei). La prima vedere, suma pare destul de mare pentru o simplă „jucărie’, dar detaliile precizate mai sus justifică într-o oarecare măsură prețul.

Alte mașini LEGO lansate recent, către care merită să ne îndreptăm atenția, sunt: McLaren Senna, MINI clasic sau Porsche 911. În cazul celei din urmă, piesele pot fi rearanjate astfel încât să se obțină o Lancia Stratos. Transformarea nu era prevăzută în manualul de utilizare, dar un internaut a reușit cu brio să improvizeze.

Adaugă un comentariu