Gabriela Firea cumpără parcometre cu 15.000 de euro! La Berlin costă 5000 de euro

Primarul Gabriela Firea a prezentat marți, în fața Consiliului General, o serie de propuneri care ar trebui să contribuie la reducerea poluării și la rezolvarea parțială a problemelor legate de parcare în București.

Prima propunerea a primarului Firea constă în lansarea unui Program Rabla Taxi.  Potrivit unui proiect de hotărâre ce va fi dezbătut în ședința de marți a Consiliului General voucherele „Rabla Taxi’ sunt pe același model ca eco-voucherele de 9.000 de lei oferite de municipalitate în primăvară: se acordă în schimbul casării unui autovehicul vechi.

Citește și:

Accident teribil surprins pe o soșea din Timiș! Șoferul era beat ( Video)

Depășire pe două roți, în București. Un șofer a devenit cascador fără să vrea

Gabriela Firea cumpără parcometre cu 15.000 de euro! La Berlin costă 5000 de euro

Tot astăzi Gabriela Firea a prezentat și propunerea de a achiziționa un soft nou pentru administrarea parcărilor și parcometre.

„PMB cumpăra parcometre (vestea bună). Costul unui parcometru cca. 15.000 euro. 300 de bucăți. (vestea proastă). PMB cumpăra soft de administrare parcări (vestea bună). Softul ne va costa peste 2 milioane de euro (vestea proastă)” spune consilierul Ciprian Ciucu citat de evz.ro.

Am dat și noi o căutare simplă pe Google și am aflat că în anul 2018 administrația din Berlin a cumpărat parcometre cu doar 5000 de euro.  

Update:

Majoritatea PSD din Consiliul General a reaprobat delegarea gestiunii serviciului public de administrare și exploatare a parcajelor publice, pe o perioadă de 5 ani, către Compania Municipală Parking București, se arată într-un material hotnews.ro

Compania ar urma să facă investiții de 58 milioane lei în următorii 5 ani, dintre care 300 de parcometre în valoare totală de circa 20 milioane lei, un software pentru parcometre în valoare de 2,3 milioane lei, software pentru gestionarea și mentenanța parcărilor – 8,5 milioane lei, modul deep learnig în valoare de 2,3 milioane lei și 15 milioane lei pentru reabilitarea parcărilor pe care le are în administrare.

Adaugă un comentariu