Ceva nou de la japonezi: o generație complet nouă de SUV-uri Mitsubihi ASX va fi comercializată în aproximativ un an.

Mitsubishi Motors Europa a anunțat că următoarea generație ASX va fi disponibilă începând cu primăvara anului 2023. Cu acest prilej, evoluția seriei Mitsubishi ASX marchează și o schimbare de clasă: spre deosebire de orientarea spre clasa compactă (specifică modelelor ASX actuale), cele noi vor viza clasa mică, zonă în care concurența a ajuns să fie destul de dură (Seat Arona, VW T-Cross, Renault Captur, Ford Puma, Dacia Sandero Stepway).

Prima imagine în stil teaser cu noul Mitsubihi ASX relevă o tratare dinamică a designului, cu detalii futuriste și un accent puternic pus pe originalitate. Automobilul se va baza pe platforma comună CMF-B dezvoltată de Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi și va fi fabricat la uzina Renault Valladollid din Spania.

Referitor la propulsie, s-a menționat că oferta va include grupuri motopropulsoare de tip hybrid (HEV) și plug-in hybrid (PHEV). Să nu pierdem din vedere că Mitsubishi Motors a fost primul producător care a comercializat SUV-uri cu propulsie plug-in hybrid și a vândut peste 200.000 de SUV-uri PHEV în Europa, începând din anul 2013, prin pionieratul SUV-urilor PHEV 4×4 și Outlander PHEV, poi continuând cu modelul Eclipse Cross PHEV, care a fost lansat în 2021.

Adaugă un comentariu