GM a intrat sub protectia legii falimentului

GM anunta intrarea sub protectia legii falimentului din Statele Unite si reorganizarea judiciara a concernului, sub un nou actionariat, care va cuprinde doar marcile Chevrolet, Cadillac, Buick si GMC.

Situatia financiara delicata a GM, discutata de ceva vreme, dar mai ales dupa rezultatele financiare care anuntau pierderi de 54,4 miliarde de dolari la 31 martie 2009, se finalizeaza astazi, printr-o perioada de reorganizare judiciara care va dura intre 60 si 90 de zile. In tot acest timp, GM va asigura garantia, service-ul si suportul pentru clientii sai, cu ajutorul financiar al guvernelor din Statele Unite si Canada. Tot in aceasta perioada de reorganizare judiciara, GM va continua sa plateasca furnizorii cei mai importanti, dar si salariile propriilor angajati.

Noul concern GM va sustine productia de automobile mai performante, mai putin poluante si mai calitative. In plus, se doreste si proiectarea unui automobil de clasa mica. Viitorul concern GM va sustine in continuare programul de dezvoltare a noilor modele Chevrolet Camaro, Buick LaCrosse, Cadillac SRX si CTS Sport Wagon, Chevrolet Equinox, GMC Terrain, Chevrolet Cruze si Chevrolet Volt.

De asemenea, noul concern va trebui sa realizeze restructurari ale uzinelor, astfel incat, pana in 2010, din 47 de fabrici din Statele Unite vor mai ramane 34, iar pana in 2012 vor mai exista doar 33.

Adaugă un comentariu