Actualizare: Google Maps arată în timp real stațiile de încărcare „libere” pentru mașini electrice

Mulțumită unei noi actualizări a aplicației, posesorii de mașini electrice pot afla acum pe Google Maps ce stații de încărcare sunt disponibile în apropierea lor și ce stații sunt ocupate, pentru a evita așteptarea la coadă.

Deocamdată, funcția este disponibilă doar pentru utilizatorii din SUA și din Regatul Unit, dar este de așteptat ca Google să o implementeze și în restul lumii, în viitorul apropiat.

Deocamdată, când un internaut român caută „stații de încărcare’ pe Google Maps, programul îi indică unde sunt acestea localizate, dar nu și dacă sunt sau nu „libere’. Prin cel mai recent update, utilizatorii din SUA și Marea Britanie pot afla pe loc și acest detaliu, disponibilitatea stației fiind actualizată în timp real.

 

Citește și:

Dacă îți vinzi mașina, autoritățile îți vor înapoia o parte din banii plătiți pe rovinietă

Restituirea taxelor auto – Ministrul Finanțelor anunță un nou termen

Pericolele utilizării telefonului la volan explicate de Adrian Grigore

Călătorie virtuală în timp – Cum arăta o plimbare cu mașina prin București în 1993

Autostrada Soarelui arată ca după bombardament! „Dacă era motociclist, își pierdea viața

Depășire extrem de periculoasă, filmată cu camera de bord – „Alooo, poliţia, unde sunteţi?

Căruță scăpată de sub control, în Bacău! Caii galopează pe cont propriu, pe șosea

 

Aplicația indexează stațiile de încărcare deținute de mai multe companii, printre care Chargemaster, EVgo și SemaConnect, dar lipsesc unele branduri sonore, precum Chargepoint. Reprezentanții Google au anunțat că, în curând, vor include în baza de date absolut toți furnizorii, pentru a nu fi necesară utilizarea de aplicații suplimentare.

Funcția poate fi accesată atât pe desktop, cât și pe dispozitive mobile dotate cu Android sau iOS. De asemenea, a fost implementată pe Android Auto.

Deși update-ul este extrem de util și binevenit, se pare că va trece mult timp până când românii vor avea nevoie de el. Deocamdată, cu toate că vânzările de mașini ecologice sunt în creștere la noi în țară, cota lor de piață este extrem de scăzută.

 

Sursa foto: 123RF.com

Adaugă un comentariu