Unicul Shelby GT500 Super Snake este cel mai scump Mustang din lume

Singurul Shelby GT500 Super Snake din lume a fost fabricat în 1967 și a fost vândut în cadrul unei licitații din Florida pentru o sumă record.

Citește și…

Accidentele rutiere: pierderi enorme pentru statul român

VIDEO: Ce scrie pe airbag-urile Dacia

Mick Schumacher a semnat cu Ferrari

De ce șoselele nu crapă de frig în țările dezvoltate

Ce mașină conduce Cristi Borcea după ce a a ieșit din închisoare

Record mondial: cum arată cea mai lungă mașină construită vreodată

Românii nu învață pentru examenul auto

VIDEO: Șoferul unui Logan plătește scump o depășire prin dreapta

 

Versiunea Super Snake utilizează un propulsor V8 de șapte litri, ce produce 527 de cai-putere. Motorul a fost împrumutat de la mașina de curse Ford GT40 MKII din acea perioadă. Autoturismul a fost conceput pentru a promova anvelopele Goodyear Thunderbolt, care rezistau la viteza maximă de 274 km/h a mașinii.

Estimarea inițială indica un preț de vânzare între 1 – 1,2 milioane de dolari, după ce aceeași mașină a fost vândută în 2013 cu 1,3 milioane de dolari. Cu toate acestea, licitația pentru mașina construită de Carroll Shelby a fost încheiată la suma de 2,2 milioane de dolari. Acest Mustang s-a vândut la doar câteva zile de la lansarea oficială a noului Ford Shelby GT500.

Inițial, planul americanilor era de a construi 50 de astfel de exemplare, dar din cauza costurilor mari de producție, Super Snake a rămas cu doar un singur exemplar.

După evenimentul de promovare, autoturismul a ajuns în Texas, unde a fost folosit pentru curse de accelerare pe 400 de metri. În acest sens, cutia de viteze cu patru trepte a suferit modificări.

După ce a trecut prin garajele mai multor colecționari, mașina a fost recondiționată ușor și a fost încălțată cu un set nefolosit de anvelope originale Thunderbolt.

Ca un omagiu adus lui Carroll Shelby, americanii vor mai construi încă 10 exemplare clasice ale lui Shelby GT500 Super Snake. Acestea vor fi oferite pentru doar' 250.000 de dolari bucata.

 

Adaugă un comentariu