Hamilton a câștigat Marele Premiu al Germaniei

Lewis Hamilton a câștigat în weekend Marele Premiu al Germaniei. Britanicul a reușit o victorie surprinzătoare în contextul în care o pornit de pe locul 14.

Vettel, rivalul principal al lui Hamilton, a abandonat în turul cu numărul 52 în urma unui accident. Germanul a făcut o eroare de pilotaj în virajul cu numărul 13 și a ajuns în barierele de protecție. Din fericire, Sebastian Vettel nu a fost rănit în urma impactului, dar nu putem spune asta și despre mândria sa. Germanul a dat cu pumnii în volan după impact, înfuriat că a ajuns să abandoneze după ce a condus cursa atât de multă vreme.

Mit sau adevăr? O mașină de Formula 1 ar putea merge invers printr-un tunel

Hamilton a făcut o cursă magistrală pe ploaie, care s-a încheiat cu un podium ocupat de doi piloți Mercedes-AMG. Desigur, a fost implicat și puțin noroc aici, deoarece Hamilton a avut inspirația să aleagă anvelope potrivite pentru ploaie, în timp ce mulți rivali nu au apucat să își schimbe pneurile la timp, pierzând secunde valoroase la fiecare tur.

Britanicul a alergat cu anvelope ultrasoft la scurtă vreme de la începerea ploii, ceea ce i-a adus un avantaj clar. Locul secund pe podium l-a obținut Valtteri Bottas. Locul trei i-a revenit unui alt finlandez, Kimi Raikkonen, urmat de Max Verstappen. În urma acestora au venit Nico Hulkenberg, Romain Grosjean, Sergio Perez, Esteban Ocon, Marcus Ericsson și Brendon Hartley.

Mit sau adevăr? O mașină de Formula 1 ar putea merge invers printr-un tunel

Următoarea etapă de Formula 1 are loc în Ungaria, pe circuitul Hungaroring. Hamilton a ajuns din nou pe prima poziție în calasamentul piloților, iar Mercedes-AMG conduce clasamentul constructorilor. Vettel și Ferrari ocupă locul doi în ambele clasamente, iar Kimi Raikkonen este pe locul trei în clasamentul piloților. Diferența dintre Ferrari și Mercedes în clasamentul constructorilor este neglijabilă în acest moment, de numai opt puncte.

Diferența dintre Vettel și Hamilton este suficient de mică încât să îi dea germanului șanse la un nou titlu în Formula 1. Mai sunt zece etape cu tot cu cea din Ungaria până la finalul sezonului 2018, deci și Raikkonen are șanse teoretice la titlu dacă ar câștiga câteva etape și rivalii săi nu ar puncta în acestea. Însă, această situație ar necesita o formă excepțională pentru Kimi și mult ghinion pentru Hamilton și Vettel.

În orice caz, sezonul 2018 din Formula 1 merită urmărit. Imprevizibilitatea privind titlul în campionatul piloților este motiv suficient.

Adaugă un comentariu