Hoții care furau mărfuri din camioane, din mers, au fost prinși. Ce s-a găsit asupra lor

O grupare infracțională care opera haiducește, furând bunuri din camioane, din mers, a fost dizolvată de către polițiști.

Citește și:

Țeapă pe autostradă! Cum îi păcălesc hoții pe șoferi, în drum spre Constanța

Hoții au vrut să-i fure mașina unui fotbalist celebru! Ce surpriză au avut

Furtul din maşină cu moneda! Iată cum te lasă hoţii fără bunuri

Doi hoți au furat un BMW super luxos în mai puțin de 60 de secunde

Român „ghinionist’, prins cu droguri într-o mașină furată. Cum s-a dat de gol acesta

Cazul hoților care furau din camioane, din mers, pare să se apropie de un final, după ce poliția a reținut 25 de suspecți în urma unei serii de descinderi în locuințele acestora.

Imaginile — pe care le puteți vedea în clipul de mai jos — au făcut înconjurul lumii acum câțiva ani, și par desprinse din filmele de acțiune. Modul de operare al hoților era unul sofisticat și, în egală măsură, periculos: aceștia se apropiau de camion într-o mașină închisă la culoare și care rula cu farurile stinse, pentru a nu fi depistată de șoferul TIR-ului în oglinzile retrovizoare. Apoi, unul dintre hoți ieșea pe trapa mașinii, tăia lacătele sau lanțurile care securizau ușa camionului, după care transferau bunurile în mașina suspecților.

Acțiunea era foarte bine organizată: pe lângă mașina care urmărea camionul mai erau și autovehicule-sentinelă, care rulau mai în spate și care aveau grijă ca nimeni altcineva să se apropie de camion în momentul producerii furtului. Toți participanții comunicau prin stații de emisie-recepție. Aceștia au acționat în acest mod atât în România, cât și în alte state europene, precum Belgia, Finlanda, Olanda, Spania și Suedia.

În urma descinderii în locuințele suspecților — în total au fost 73 de percheziții, în județele Argeș, Ilfov, Ialomița, Prahova și Teleorman —, polițiștii au găsit și confiscat 20.000 de lei cash și o sumedenie de bunuri: 100 de telefoane mobile, 200 de parfumuri, 300 de perechi de încălțăminte, 400 de articole vestimentare și laptopuri. Totodată, a fost găsit și „echipamentul’ hoților: trei autoturisme, cinci arme de foc, mai multe arme albe și ferăstraie electrice.

Adaugă un comentariu