Kalashnikov pe patru roți. Electric!

Kalashnikov, compania rusească faimoasă în special pentru armele sale automate, și-a propus să facă concurență lui Elon Musk și mașinilor Tesla. Kalashnikov CV-1 este un concept electric cu performanțe superbe, cel puțin pe hârtie.

Rușii par să fi rămas fideli sloganurilor comuniste. „Să facem din tun tractoare și din arme nucleare, pluguri de arat ogoare suna o poezie din epoca de aur, iar Kalashnikov o pune în aplicare pas cu pas. Rușii au lansat în ultimii ani colecții de haine, dar și produse diverse sub propriul brand, de la umbrele, până la huse pentru telefoane mobile. Ultimele lor creații sunt un robot ciudat și o mașină electrică, despre care spun că va rivaliza cu modelele Tesla.

CV-1 este un concept de mașină electrică inspirată dintr-un model din anii 70, IZH-21252 Combi. Reprezentanții companiei spun că este vorba de un „supercar electric. Nu este clar dacă mașina va intra în producție, și nici unde se va întâmpla asta, Kalashnikov neavând o fabrică de autoturisme.

Citește și:

Best Driver 2018: Auto Bild și Hyundai caută cel mai bun pilot

Amenzile pot fi plătite la jumătate din valoare în termen de 15 zile

RAR vrea să ofere cazierul’ oricărei mașini printr-un SMS

Aproape toate bancurile cu Chuck Norris într-o singură reclamă

Programul Rabla Plus 2019: Tot ce trebuie să știi

Război total mașinilor cu volan pe dreapta. Cât te costă să muți volanul pe stânga?

 

Potrivit comunicatului postat pe site-ul Kalashnikov, CV-1 are un motor electric de 220 kW, o baterie de 90 kWh, accelerează de la 0 la 100 km/h în 6 secunde și poate atinge o autonomie de 350 km/h. Elon Musk este și acum dus pe gânduri…

Adaugă un comentariu