Schimbări la Mini: filtru de particule pentru motoarele pe benzină

Noile norme de mediu aduc schimbări și la Mini, unde toate motoarele alimentate cu benzină vor primi filtre de particule.

Volkswagen instalează filtre de particule și pe motoarele pe benzină

Englezii au anunțat actualizarea odată cu trecerea la Euro 6d – TEMP, noua normă de mediu care va fi obligatorie pentru toate mașinile fabricate începând cu luna septembrie a anului 2018. Odată cu această schimbare, cei de la Mini au adus și alte modificări în ofertă.

Cum arată un filtru de particule (DPF) înfundat

Transmisia automată cu două ambreiaje și șapte trepte a lui Mini Hatch și a fratelui său decapotabil va fi oferită și în gamele Countryman și Clubman. Aceasta înlocuiește o automată convențională, cu convertor de cuplu, iar constructorul promite mai multă eficiență și un plus de agilitate datorită acesteia.

Noua gamă MINI debutează în România cu un proiect de artă în showroomurile mărcii

În cazul variantelor de performanță Cooper S ale lui Clubman și Countryman, Mini va oferi varianta sport a transmisiei automate cu șapte trepte și două ambreiaje. Aceasta este optimizată pentru un plus de rapiditate și rezistă fără probleme la cuplul motor oferit de propulsorul turbo de 2.0 litri din ofertă.

O altă noutate în gamele Clubman și Countryman este introducerea în standard a unui senzor de lumini, care îi va permite șoferului să treacă comutatorul farurilor pe poziția auto, iar acestea se vor aprinde automat de fiecare dată când va fi nevoie.

Facelift pentru gama MINI care include și noi tehnologii

Clienții vor putea comanda în gama Clumban pachetul de conectivitate, care oferă opțional un ecran tacticl de 8.8 inchi. În același pachet este inclus un încărcător wireless pentru telefonul mobil, pregătire pentru Apple CarPlay și internet la bord printr-o cartelă SIM integrată.

Sistemul audio include un tuner DAB pentru recepția posturilor cu transmisie digitală, de care clienții se pot bucura prin intermedul sistemului audio Harman Kardon cu 12 difuzoare și amplificator digital pe opt canale. Acesta din urmă are o capacitate de 360 de wați.

Cel mai accesibil model Mini oferit în România pleacă de la 19.200 de euro. Între timp, SUV-ul Countryman pleacă de la 26.350 euro cu TVA inclus. Prețurile specificate sunt valabile pentru variantele de bază. Un Mini hatch cu trei uși în varianta de performanță ajunge să coste 35.200 de euro.

Premieră în industria auto – personalizare cu printare 3D pentru MINI

Adaugă un comentariu