Lucrărire înaintează surprinzător la pasajul suprateran din Berceni

Primul astfel de moment a fost marcat în luna octombrie a anului trecut, atunci când a fost finalizat tablierul circular al pasajului suprateran de la Domnești. Iată că lucrările progresează și la sensul giratoriu suprateran din Berceni, planul actual fiind de a da pasajul în folosință chiar anul acesta.

Pe lângă sensul giratoriu suspendat, proiectul mai vizează și lărgirea Șoselei de Centură pe o distanță de aproape trei kilometri. Pentru a monta elementele metalice ale tablierului, constructorii au utilizat o macara Hulk, un utilaj impresionant ce are o sarcină maximă de până la 600 de tone. De asemenea, aceeași macara va fi folosită în continuare pentru a finaliza plasarea elementelor de legătură dintre inelul central și rampele pasajului.

Stadiul actual al lucrărilor poate fi studiat cu ajutorul acestor imagini excelente filmate din dronă:

Costul întregului proiect se ridică la 30,5 milioane de euro și este realizat la acest moment în proporție de 45%. Giratoriul suspendat ar urma să destindă semnificativ fluxul traficului de la intersecția Șoselei de Centură cu Șoseaua Berceni.

Pe lângă pasajele de la Domnești și Berceni, un alt sens giratoriu cu formă alungită va fi dat în folosință la intersecția cu Șoseaua Olteniței. De asemenea, un alt proiect, însă aflat în urmă cu lucrările, este cel de la Cernica. Sensurile giratorii suspendate au fost alese ca soluție de optimizare a traficului din zonele limitrofe ale Bucureștiului pentru că ajută la ocolirea liniei de cale ferată de centură.

Sursă foto: YouTube/Ionut Ivasca

Adaugă un comentariu