Record mondial: O mașină de tuns iarba a depășit 240 km/h

Honda a reușit să revină pe locul 1 în lume, pe segmentul mașinilor de tuns iarba. „Monstrul’ poreclit Mean Mower V2 a atins viteza de 242.99 km/h, devenind cea mai rapidă mașină de tuns iarba din toate timpurile.

Mean Mower V2 a reușit să întreacă toate așteptările. La autodromul DEKRA Lausitzring din Germania, mașina de tuns iarba a accelerat de la 0 la 161 km/h în numai 6,28 secunde. A continuat cu pedala călcată până-n podea, până a atins viteza maximă de 242,99 km/h, un nou record mondial în cadrul acestui segment auto.

 

Citește și:

IAR se modifică REGULILE pentru obținerea ITP! Toți ȘOFERII trebuie să știe ASTA

Schimbări MAJORE la Dacia! Ce motoare noi au apărut

COD RUTIER 2019. Motive de bucurie pentru ŞOFERI! Iată noua LEGE

Cum se FURĂ la pompele din România când angajatul benzinăriei îi spune șoferului: Pot să vă ajut?’

Ce MAȘINI BUNE poți să cumperi cu doar 5000 EURO!

 

La volanul ineditului vehicul s-a aflat Jess Hawkins, pilot de curse și cascador experimentat.

Performanța a fost posibilă mulțumită unui motor de 999cc cu patru cilindri, care produce 200 de cai-putere la 13.000 RPM. Chiar și așa, Mean Mower V2 este perfect capabil să tundă gazonul, condiție obligatorie pentru a putea candida la titlul mondial în această categorie.

Titlul de cea mai rapidă mașină de tuns iarba din lume a mai fost deținut, în trecut, tot de Honda. Constructorul japonez lansa în 2014 originalul Mean Mower, care se putea deplasa cu până la 209 km/h. Timp de doi ani, Guinness World Records l-a recunoscut oficial drept cel mai performant vehicul de acest tip.

În 2016, o echipă de norvegieni a adăugat un motor V8 de tip LS unui tractor marca VIKING-Stihl. Această invenție putea circula cu o viteză maximă de 215,6 km/h, detronându-și rivalul nipon, doar pentru ca acum să fie trimis înapoi pe locul 2 mondial.

 

Sursa foto: captură ecran YouTube/HondaVideo

Adaugă un comentariu