Mașina lui Elon Musk ar putea să cadă pe Pământ peste câteva milioane de ani

În urmă cu câteva săptămâni, afaceristul Elon Musk a trimis o maşină Tesla Roadster în spațiu cu destinația Marte. La volanul modelului Tesla Roadster se află un manechin îmbrăcat cu noul costum spațial al companiei SpaceX.

Conform presei de peste Ocean, automobilul se află pe o orbită eliptică în jurul Soarelui și ar putea să cadă înapoi pe Pământ sau pe planeta Venus peste câteva milioane de ani.

Cum arătau reclamele la PECO în comunism

Planul ascuns al lui Nicolae Ceaușescu: Voia să meargă cu mașina pe sub București

O echipă de cercetători a dorit să afle care va fi soarta automobilului despre care Elon Musk declara că va pluti prin spaţiu vreme de miliarde de ani. Cercetătorii au testat traiectoria maşinii în cadrul unor simulări computerizate pentru următorii 3 milioane de ani.

Conform rezultatelor, automobilul are 6% şanse să cadă înapoi pe Pământ peste 1 milion de ani şi respectiv 2,5% şanse să cadă pe Venus în acelaşi interval de timp. În concluzie, peste câteva zeci de milioane de ani este aproape sigur că automobilul va cădea pe una dintre aceste două planete.

“Deşi nu putem să precizăm cu certitudine pe care dintre planete va cădea automobilul, putem afirma că nu va rămâne în spaţiu mai mult de câteva zeci de milioane de ani”, a explicat coordonatorul acestui studiu, Hanno Rein.

Incredibil! Cum se fură la pompele din România când angajatul benzinăriei îi spune șoferului: Pot să vă ajut?’

Ai grijă pe cine deranjezi’ în trafic! Polițiștii circulă cu mașini neinscripționate! Uite ce a pățit un șofer din Ploiești! | VIDEO

Adaugă un comentariu