Mercedes-AMG lucrează la primul său model electric de performanță, EQS

În timp ce lumea așteaptă nerăbdătoare să vadă pe viu omologul electric al Clasei S, aflăm că Mercedes lucrează și la o versiune (mai) performantă…

Citește și:

Carlex Design a croit un Mercedes-Benz G-Class asortat iahtului tău

6 aprilie 1853 – s-a născut Emil Jellinek-Mercedes

VIDEO: Mercedes-Benz CLA pică testul elanului

Mercedes-Benz contribuie pe mai multe fronturi în lupta contra coronavirus

Cum a devenit Mercedes-Benz Actros mai sigur renunțând la oglinzile clasice (VIDEO)

În toamna anului trecut, Mercedes-Benz a prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt conceptul Vision EQS, care prefigurează un model electric de serie ce se va alătura lui EQC în gama EQ.

Sedanul electric de lux de la Mercedes va fi construit pe platforma EVA și va avea un acumulator de 100 kWh, care îi conferă o autonomie teoretică de până la 700 de kilometri. Nici pe partea de putere nu e mai prejos: promite 476 CP și un sprint 0-100 km/h de 4,2 secunde.

Însă, conform unor informații obținute de Autocar, există și o versiune (mai de) performanță a lui EQS: un Mercedes-AMG EQS, practic. Acesta ar avea mai mulți cai-putere — circa 600 CP — și, firește, o accelerație chiar mai bună decât cea prefigurată în versiunea standard a modelului.

Impresionați? Și noi! Nu știm însă când anume vom vedea pentru prima dată AMG-ul electric, însă EQS în versiunea standard și-a anunțat debutul cândva în cursul anului viitor.

Adaugă un comentariu