Mercedes-Benz contribuie pe mai multe fronturi în lupta contra coronavirus

Mercedes-Benz își pune la dispoziție resursele tehnologice și de producție pentru a contribui la fabricarea aparaturii necesare în asistarea luptei contra coronavirus.

Citește și:

Carantina coronavirus în Spania nu este negociabilă. Cum acționează poliția (VIDEO)

Decizie radicală luată de Waze în România

Criza coronavirus: Grupul Volkswagen nu exclude scenariul concedierilor, dacă nu se vor lua „măsuri drastice’

Echipele de Formula 1 din Marea Britanie vor colabora pentru fabricarea unui nou tip de ventilator medical

Daimler, la fel ca majoritatea producătorilor de autovehicule din lume, și-a încheiat activitatea de producție din cauza pandemiei de coronavirus, și încearcă să contribuie la combaterea acesteia prin mijloacele tehnice de care dispune.

„Oamenii trebuie să țină distanța unul de altul, dar în același timp societățile se unesc’, a declarat Ola Källenius, membru al board-ului Daimler AG și Mercedes-Benz AG.

Imprimantele 3D (și specialiștii aferenți care se ocupă de operarea lor) de pe liniile de producție Mercedes-Benz au început să producă exclusiv echipamente medicale. Nu știm care sunt acestea, însă nevoia de viziere și suporturi de măști este încă extraordinar de mare.

Tehnicienii echipei de Formula 1 Mercedes-AMG Petronas au dezvoltat, alături de alte șase echipe F1, ventilatoare de asistare a respirației pentru persoanele infectate, care suferă de insuficiență respiratorie. Acestea au fost aprobate de către sistemul național de sănătate al Marii Britanii și sunt deja folosite în spitale. Producția de astfel de ventilatoare continuă — această necesitate fiind de departe de a fi onorată. Numărul de cazuri de persoane infectate cu SARS-Covid-2 a depășit pragul de 780.000 de mii în întreaga lume.

Totodată, paramedicii angajați de Mercedes-Benz pentru a interveni, atunci când e cazul, la fabrica Daimler din Stuttgart-Untertürkheim, au fost puși la dispoziția Crucii Roșii din Germania și s-au alăturat personalului medical din sistemul național de sănătate.

Daimler a anunțat că și canalele de comunicare sunt acum folosite pentru a transmite mai departe informații relevante. Sub mottoul „Dă mai departe vorba, nu virusul’ („Spread the word, not the virus’), Daimler poartă o campanie de informare despre Covid-19, preluând directive de la Organizația Mondială a Sănătății.

Resurse Mercedes-Benz au fost folosite și în ridicarea unui spital temporar în orașul indian Chakan, care poate trata simultan până la 1.500 de pacienți pozitivi Covid-19. Mercedes-Benz are o linie de producție în zonă, așa că a dorit să intervină și în sprijinirea comunității locale.

Adaugă un comentariu