Mercedes-Benz Clasa B are o nouă generație

Mercedes-Benz Clasa B a primit o nouă generație, iar modelul cel nou a fost inspirat în mod evident de fratele său de platformă, Clasa A.

La fel ca la noua generație a Clasei A, noul Clasa B are sistemul MBUX și se bucură de un coeficient aerodinamic îmbunătățit. Ampatamentul a crescut cu 30 de milimetri, totalizând 2.729 mm, iar caroseria a fost modificată semnificativ, schimbările incluzând și o nouă linie a plafonului.

Citește și:

Dacia Duster are un nou motor pe benzină

Noi licitații ANAF: BMW Seria 3 și VW Golf la preț de smartphone

Atenție, cresc amenzile! Cât va fi punctul de amenda din ianuarie?

5 sfaturi esențiale pentru conducerea pe timp de ceață

Carburanții își schimbă denumirile din 12 octombrie

O metodă inedită ca să scapi de punctele de penalizare de pe permis

Șoferii începători ar putea rămâne fără permis mai ușor

Porsche renunță la motoarele diesel

WTLP pune piedică vânzărilor de hibride plug-in

ANAF verifică toate mașinile second-hand aduse în țară

 

Motorizările din gama Clasa B sunt cinci la număr, din care două sunt alimentate cu benzină, iar trei sunt diesel. Unitatea de 1.33 litri este disponibilă cu 136 sau 163 CP pentru Clasa B. Între timp, în gama diesel avem un B 180d echipat cu un diesel de 1.5 litri cu 116 CP și 260 Nm, sau B200d și B220d, care vin cu un 2.0 diesel de 150 sau 190 CP și până la 400 Nm.

Cu excepția diesel-ului de 2.0 litri, toate motoarele sunt disponibile cu o automată cu două ambreiaje și șapte trepte la momentul lansării. Mercedes-Benz nu a anunțat încă datele de consum și performanțele de care este capabilă noua generație a lui Clasa B.

Interiorul are două ecrane, unul pentru ceasurile de bord și altul pentru sistemul multimedia. La fel ca la Clasa A, aceste ecrane sunt disponibile în trei configurații, acestea fiind diferite la nivel de dimensiuni, nu și în ceea ce privește ce poți să faci cu ele. Anumite versiuni ale lui Clasa B vor putea fi echipate cu o bachetă cu scaune culisabile care vor putea fi mutate în față sau în spate cu până la 14 centimetri. Astfel, volumul portbagajului variază între 455 și 705 litri. Dacă rabatezi bancheta spate, portbagajul va ajunge să aibă 1.540 de litri.

Debutul comercial are loc în luna decembrie a anului 2018, dar primele livrări vor avea loc începând cu februarie 2019.

Adaugă un comentariu