Mercedes-Benz confirma noua nomenclatura a modelelor

In urma cu mai bine de doua luni, presa britanica spunea ca Mercedes-Benz va adopta o noua nomenclatura pentru modelele sale.

Astazi, oficialii germani vin cu o lista completa de schimbari. Pentru ca totul sa fie mult mai clar pentru viitorii clienti de Mercedes-Benz, producatorul din Stuttgart a pregatit o nomenclatura pentru SUV-uri cu trimitere directa catre actualele modele care au in nume o singura litera.

Astfel vor exista cinci denumiri de baza (A, B, C, E si S) la care se adauga Clasa G si modelul SL. De asemnea, CLA si CLS nu vor primi modificari de nume. In urma schimbarilor, GLK va deveni GLC, ML va deveni GLE, iar GL va deveni GLS. Aceeasi schimbare va fi operata si in cazul lui SLK, modelul urmand sa se numeasca SLC.

nomenclatura mercedes-benz

Alaturi de noile nume pentru modele, Mercedes-Benz schimba si nomenclatura motorizarilor. In loc sa continue sa foloseasca litere mari pentru denumirea motorizarilor, Mercedes-Benz trece la litere mici. Astfel, motoarele CDI vor fi denumite simplu d, modelele electrice vor avea pe capacul portbagaj litera e, iar hibridele, litera h. Exceptia care apare si in acesta caz este denumirea sistemului de tractiune integrala 4MATIC, aceasta urmand sa fie pastrata.

Adaugă un comentariu