Mini Cooper versiunea simulator: Un vis devenit realitate… virtuală

Un Mini Cooper a primit o nouă viață în subsolul unui american din Utah. Bărbatul a dat 1.000 de dolari pe mașină și a transformat-o într-un simulator de curse de toată frumusețea.

În mod normal, un simulator bun se limitează la un volan de calitate, un pedalier cât mai realist, și în cel mai bun caz, un scaun de tip scoică. Pe lângă toate acestea, vei mai avea nevoie de o consolă sau de un calculator pe care să ruleze cele mai noi jocuri.

Dar Brent Cheney nu s-a limitat doar la numărul acesta limitat de accesorii pentru a rula jocul iRacing. Și-a dorit o experiență cât mai realistă, așa că a cumpărat un Mini Cooper S pentru a-l adapta special.

Bărbatul a avut mai multe considerente pentru care a ales acest Mini Cooper. Primul a fost prețul. Mașina avea probleme cu motorul și a fost cumpărată cu doar 1.000 de dolari de pe Craigslist. În al doilea rând, americanul a specificat că și-a dorit o mașină apreciată de entuziaști. Banii investiți în mașină au fost recuperați rapid după câteva tranzacții cu mai multe din piesele care nu mai erau necesare pentru proiect.

Pentru a putea transporta mașina la subsol, americanul a fost nevoit să taie autoturismul în mai multe bucăți. Odată ajuns acolo, bărbatul a început reasamblarea mașinii, care a presupus sute de plăci, șuruburi și un suport special din lemn. Pentru un plus de confort vizual, a fost montat întreg interiorul.

Sub capotă, mașina a primit un computer de ultimă generație: procesor  Intel Core i9-9900K cu 8 nuclee, 16 GB RAM, un hard disk SanDisk Ultra 3D 1TB și o placă video NVIDIA GeForce RTX 2080. În locul parbrizului și-a făcut loc un monitor Samsung CHG90 ultrawide cu diagonala de 49 de inchi. Consola centrală găzduiește acum un iPad pe care sunt afișate informații esențiale din timpul jocului. Pedalele și volanul sunt produse de Fanatec.

Întreg procesul de asamblare a simulatorului unicat a durat aproximativ opt săptămâni. În total, americanul a cheltuit 6.500 de dolari pentru a-și realiza visul. Destul de rezonabil, iar perioada în care l-a terminat nici că putea fi mai bună. Nu putem decât să-l invidiem. Pentru el, izolarea la domiciliu va fi un deliciu.

Adaugă un comentariu