Pentru prima oară în 110 ani, Morgan Motor Company nu mai aparține familiei Morgan

Morgan Motor Company, producătorul britanic de mașini sport, va trece printr-o restructurare radicală la nivelul conducerii. Pentru prima oară în istoria de 110 ani a firmei, Morgan nu va mai aparține familiei Morgan.

Constructorul auto a vândut majoritatea acțiunilor către grupul italian de investiții Investindustrial. Dacă numele sună familiar, acest lucru se datorează faptului că tot Investindustrial a achiziționat o parte însemnată din Aston Martin în anul 2012. Concret, grupul de investiții a cumpărat atunci 37,5% din acțiuni contra sumei de 175 de milioane de Euro.

Contractul dintre Morgan și Investindustrial va fi finalizat în luna aprilie, fără ca alte detalii financiare să fi fost dezvăluite public. Ceea ce știm, însă, este că familia Morgan – fondatoarea și actuala deținătoare a companiei – va păstra o mică parte din acțiuni.

Morgan își anunță planurile de viitor

 

Citește și:

Parcare gratuită în București, pe timpul nopții – Primăria Capitalei a publicat proiectul

Ziua Poliției – Mesajul unui lider de sindicat: „Ne deplasăm la intervenții în coșciuge cu girofar

Amenzi mai mici pentru șoferi! Proiectul a fost adoptat tacit

Mașinile Volvo vor parca singure, dacă șoferul a consumat alcool

Istoric vehicul – aplicația RAR prin care poți verifica istoricul unei mașini

 

Președintele constructorului auto, Dominic Riley, explică această decizie istorică: „Ultimii doi ani au fost cei mai de succes din istoria de 110 ani a companiei noastre. Totuși, pentru a atinge cu adevărat potențialul maxim al lui Morgan și pentru a ne asigura viitorul pe termen lung, atât familia, cât și echipa de management au considerat că este esențial să introducem în ecuație un partener strategic‘.

Președintele Investindustrial, Andrea Bonomi, se declară la fel de optimist cu privire la viitorul Morgan și anunță planuri mari: „Urmărim de ceva timp compania, i-am observat progresul și vedem un mare potențial pentru dezvoltarea internațională a lui Morgan, păstrând în același timp tradiția lucrului manual, care este esența Morgan Motor Company‘.

Constructorul auto britanic Morgan este renumit pentru activitatea sa în segmentul mașinilor sport clasice, unde pune accentul pe realizarea manuală a componentelor și pe utilizarea lemnului în procesul fabricației.

 

Sursa foto: morgan-motor.co.uk

Adaugă un comentariu