Este oficial: Nissan Leaf, cel mai bine vândută mașină electrică din istorie

Introdusă pe piață în decembrie 2010, Nissan Leaf s-a bucurat de performanțe constante în vânzări de-a lungul anilor. Recent, chiar a doborât un record impresionant la acest capitol: Nissan Leaf a devenit prima mașină electrică din istorie care să fie vândută în 400.000 de unități.

Cu 400.000 de exemplare vândute din decembrie 2010 până în prezent, Nissan Leaf este oficial cel mai bine vândută mașină electrică din toate timpurile. Încă din luna ianuarie s-a anunțat că a fost cel mai de succes vehicul electric din lume în 2018, dar atingerea acestui prag înseamnă mai mult decât simpla poziție de lider într-un clasament. Performanța respectivă stabilește un nou standard în industria auto.

De asemenea, oficialii Nissan au dezvăluit faptul că mașinile Leaf au circulat – în total – peste 10 miliarde de kilometri, de la apariția primei generații până în momentul de față, când a doua generație este pe piață de câteva luni bun.

Specialiștii estimează că flota Nissan Leaf contribuie anual la economisirea a 3,8 milioane de butoaie de combustibil fosil.

Prezentat în 2010 ca fiind primul vehicul electric de volum, Nissan LEAF a fost un deschizător de drumuri în aducerea entuziasmului și rentabilității mașinilor electrice la un nivel accesibil pentru clienții-țintă ai modelelor de volum’, se arată într-un comunicat de presă. „În urmă cu mai puțin de un deceniu, mașinile electrice erau considerate un produs de nișă. Astăzi, tot mai mulți consumatori spun că următorul lor autoturism ar putea fi electric. Clienții aleg LEAF pentru puterea, agilitatea și tehnologiile sale avansate, precum sistemul de conducere semiautonomă ProPILOT Assist, pe lângă beneficiile unei mobilități sustenabile‘.

 

Citește și:

Parcarea laterală este complet reinventată prin acest truc spectaculos

ABS pe zăpadă – Diferența dintre a frâna CU ABS și FĂRĂ ABS

Examen auto – Cum obții permisul de conducere, pentru fiecare categorie în parte

O Dacie cu motor turbo și transmisie integrală mătură tot ce îi stă în cale

ABS, TSI, ESP – Ce înseamnă aceste prescurtări auto

 

În România, Nissan Leaf a fost abia a treia alegere a șoferilor în luna ianuarie, când au fost achiziționate în țara noastră doar șase astfel de unități. Lider pe piața autohtonă este Smart, cu 14 unități vândute în ianuarie 2019. Pe locul secund se clasează Volkswagen, cu un total de 9 autoturisme comercializate.

Adaugă un comentariu