Nissan Sway a fost prezentat la Geneva, prefigurând un potențial succesor pentru Micra

Nissan a dezvelit la Geneva studiul Sway – un concept care, judecând după dimensiuni, prefigurează viitoarele modele de clasă mică ale mărcii.

Lung de 4.010 mm, lat de 1.780 mm și înalt de 1.385 mm, Sway are un amptament de 2.750 mm, înscriindu-se astfel în limitele clasei mici. Designul comunică direcția în care va evolua Nissan în viitorul apropiat, cu linii mai dinamice și indubitabil mai expresive – mai ales dacă sunt comparate cu apariția plictisitoare a lui Micra.

Nissan Sway (15)

Exteriorul este dominat de patru elemente de design importante: grila în forma literei V, plafonul arcuit, blocurile optice cu formă de bumerang și montantul C foarte înclinat.

Nissan Sway (18)

Nissan a ales o soluție inedită pentru desenarea ușilor spate în cazul conceptului Sway, care se prelungesc către posterior, acoperind arcele roților din spate. Mânerele pentru deschiderea acestora sunt integrate în montantul spate, iar montantul central a fost suprimat, maximizând suprafețele vitrate laterale.

Nissan Sway (19)

Conform declarației oficiale a celor de la Nissan, inspirația pentru modul în care arată Sway în interior – cu bordul în formă de aripă – este o continuare a studiului Idx coupé, prezentat în cadrul Salonului Auto de la Tokio din 2013. Scaunele au o structură ușoară, din aluminiu, fiind îmbrăcate într-o tapițerie premium, cu textură catifelată. Cusăturile fac trimitere mai degrabă către o geantă de lux, iar cromatica este asurtată nuanțelor de la exterior, cu accente oranj.

Nissan Sway (21)

Probabil că designul acestui concept va evolua mult în următorii doi-trei ani, însă viitorul model de clasă mică destinat să înlocuiască Micra are toate șansele să devină un hatch foarte incitant.

Adaugă un comentariu