Conceptul Nissan X OPUS Camper folosește o baterie mobilă reciclată

Producătorul auto Nissan și constructorul de rulote pliabile OPUS Campers și-au unit forțele pentru a lansa un concept extrem de interesant: Nissan X OPUS Camper. Accentul cade pe sustenabilitatea vehiculului, bateria mobilă fiind realizată din celule reciclate.

Energy ROAM, acumulatorul portabil al noului Nissan x OPUS, este fabricat cu ajutorul celulelor litiu-ion recuperate din bateriile primei generații de mașini electrice marca Nissan, adică de la modelul LEAF.

Deși poate că termenul „reciclat’ nu duce neapărat cu gândul la performanță, producătorul japonez susține că o încărcare completă furnizează suficientă energie pentru ca mașina să circule o întreagă săptămână.

Pachetul de acumulatori are o capacitate totală de 700Wh și poate livra o putere de 1 kW. Utilizatorii pot primi curent continuu de 12V, dar și curent alternativ de 230V de la acesta.

Când nivelul bateriei este scăzut, aceasta poate fi scoasă din locaș și încărcată la o priză casnică, proces care durează aproximativ o oră. Ca alternativă, acumulatorul poate fi reîncărcat și cu ajutorul unui panou solar auxiliar de 400W, în 2-4 ore, în funcție de condițiile meteo.

 

Citește și:

Schimbări la polițele RCA: ce criterii noi de risc ar putea fi introduse

Test de frâne în condiții extreme

Cea mai mare paradă de mașini autonome organizată vreodată

Cele mai periculoase șosele din România

Tot ce trebuie să știi despre verificarea unei mașini second hand

Sicrie pe roți: mii de mașini din România prezintă pericol iminent de accidente

Românii cumpără pe încredere mașini second hand: doar 15% le verifică în service

 

Ca un adevărat vehicul recreațional, Nissan X OPUS este complet utilat pentru gătit, dispune de porturi USB pentru încărcarea telefoanelor mobile, un hotspot Wi-Fi 4G și chiar un videoproiector digital care transformă rulota pliabilă într-o sală de cinema.

„Conceptul permite excursioniștilor să rămână conectați și să se bucure de confortul propriei locuințe, având în același timp libertatea de a călători oriunde’, spun reprezentanții Nissan într-un comunicat oficial.

Nissan X Opus va fi prezentat în Birmingham, UK, cu ocazia unui salon dedicat rulotelor și echipamentelor de camping desfășurat în perioada 19-24 februarie.

Adaugă un comentariu