Nokian Tyres lansează noile anvelope de iarnă Hakkapeliitta R5

Nokian Tyres prezintă noul model de anvelope de iarnă numite Hakkapeliitta R5. Acestea vor fi disponibile în trei sortimente, în funcție de vehiculul pe care îl conduci: pentru autoturisme, SUV și mașini electrice.

„Misiunea noastră este să garantăm călătorii sigure și previzibile, în fiecare zi de iarnă. Deși vremea poate fi imprevizibilă, anvelopele nu au voie să fie astfel. Îmbunătățirea continuă de la o generație la alta este adânc înrădăcinată în filosofia noastră de dezvoltare. Cu noua anvelopă Hakkapeliitta R5, ne-am concentrat în special pe aderența superioară pe timp de iarnă și manevrabilitatea controlată, sporind confortul la condus și minimizând impactul asupra mediului. Rezultatul este plăcerea pură de a conduce', a declarat Olli Seppälä, șeful departamentului de Research&Development, Nokian Tyres.

 

Noua gamă de produse Hakkapeliitta R5 acoperă dimensiuni de la 14 la 22 inci. Anvelopele sunt disponibile în categoriile de viteză Q (160 km/h), R (170 km/h) și T (190 km/h). Majoritatea produselor sunt marcate XL pentru cea mai mare capacitate de încărcare posibilă în acea dimensiune. Selecția va fi disponibilă pentru consumatori începând cu toamna anului 2022. Principalele piețe țintite de producător sunt țările nordice, Rusia și America de Nord.

Față de modelul anterior, Hakkapeliitta R3, noua anvelopă Hakkapeliitta R5 este echipată cu 40% mai multe blocuri de rulare pe umăr și în zona intermediară. Aceasta înseamnă că zona de contact are cu 4% mai mult cauciuc care atinge șoseaua, pentru o aderență mai bună pe suprafețele alunecoase.

De exemplu, distanța de frânare pe gheață este cu până la 5,6 metri mai mică față de modelul anterior, la frânare de la 0-80 km/h. Noua anvelopă Hakkapeliitta R5 vine și cu o creștere cu 10% a crestăturilor. Fantele dense, optimizate pe computer, funcționează optim pe gheață, zăpadă și drumuri neasfaltate. Aceste fante adânci garantează o aderență sigură chiar și atunci când anvelopa se uzează. Fantele 3D cu autoblocare presează blocurile benzii de rulare la contactul cu șoseaua, ceea ce îmbunătățește manevrabilitatea în timpul virajelor și schimbărilor de bandă.

Rularea mai ușoară economisește combustibil și extinde autonomia vehiculelor electrice. Datorită designului benzii de rulare și noului compus Green Trace, rezistența la rulare a anvelopei Hakkapeliitta R5 a fost îmbunătățită și mai mult. Hakkapeliitta R5 are o rezistență la rulare cu până la 4,4% mai mică decât modelul anterior.

Utilizarea anvelopelor de iarnă cu rezistență scăzută la rulare contribuie la scăderea consumului de energie. Vehiculele care folosesc Hakkapeliitta R5 consumă cu 2,8% mai puțin combustibil decât cele cu anvelope de iarnă premium similare. În Finlanda, de exemplu, un șofer poate economisi în medie până la 48 de litri de combustibil, ceea ce reduce emisiile de CO2 cu aproximativ 140 kg în patru ani, reprezentând ciclul de viață estimat al unei anvelope de iarnă. Calculele orientative arată că vehiculele electrice care folosesc anvelopele Hakkapeliitta R5 pot economisi până la 170 kWh de energie electrică pe durata ciclului de viață estimat de patru ani al anvelopei.

Adaugă un comentariu