Noul Mercedes-Benz CLA a fost dezvăluit în cadrul CES 2019

Noul Mercedes-Benz CLA a debutat în cadrul salonului Consumer Electronics Show din Las Vegas. Cu această ocazie, nemții ne arată noua versiune a unității media MBUX, care dispune de o multitudine de funcții avansate.

Citește și…

Hyundai redefinește termenul „off-road'. A creat mașina cu picioare

Tinerii din medii defavorizate pot urma gratuit școala de șoferi

Lamborghini Huracán EVO: Nu e doar un simplu facelift

Producție record pentru Duster: 2018 a fost un an bun pentru Uzina Dacia de la Mioveni

Și-a uitat copilul pe plafonul mașinii și a intrat pe autostradă. Cum au reacționat ceilalți șoferi

Metoda rapidă prin care știi dacă autoturismul tău este rechemat în service

Găsite într-o hală din Bulgaria: 11 BMW Seria 5 E34 cu zero kilometri

Îngroziți de mașinile autonome, locuitorii acestui oraș le bombardează cu pietre și le scot în afara șoselei

 

În cazul noului CLA, sistemul MBUX vine cu un sistem nou de recunoaștere a vocii, precum și a mișcărilor pasagerilor pentru a pregăti ecranul touchscreen înainte de atingerea efectivă a displayului. De asemenea, Mercedes-Benz a anunțat compatibilitatea sistemului media cu smartwatch-ul Garmin Vivoactive 3.

A doua generație a lui CLA a crescut în mărime. Acesta este cu 48 de milimetri mai lung și cu 53 de milimetri mai lat decât predecesorul acestuia. Doar în înălțime a scăzut cu doi milimetri.

De asemenea, spațiul disponibil pentru pasagerii este mai generos, mulțumită ampatamentului extins cu 30 de milimetri față de generația anterioară.

Cu toate că acest model are un coeficient aerodinamic mai mic (0,23 față de 0,22) decât al predecesorului, inginerii pot fi lăudați, deoarece au obținut această performanță chiar și cu grila față mult mai pronunțată a mașinii.

Aspectul exterior împrumută elemente de design de la Clasa A, dar și de la CLS. Rezultă un aspect general dinamic, care este evidențiat și de ampatamentul lărgit al mașinii. Puntea din față este mai lată cu 53 de milimetri, iar puntea spate cu 63 de milimetri.

Modelul prezentat (CLA 250) în cadrul salonului CES 2019 dispune de un propulsor pe benzină 2.0 turbo cu 225 de cai-putere și un cuplu de 350 Nm. Acesta este legat la transmisia 7G-DCT cu două ambreiaje și șapte trepte.

Chiar dacă Mercedes-Benz nu a detaliat lista completă de motorizări pentru noul CLA, ne putem aștepta ca acestea să fie aceleași de pe Clasa A.

Din punct de vedere al sistemelor de siguranță, noul model împrumută echipamente ce au debutat pe Clasa S. Acesta dispune de sistem activ ce oprește mașina în siguranță în cazul unei urgențe, sistem activ de schimbare a benzilor de circulație, sistem activ la frânarea de urgență și multe altele.

Noul Mercedes-Benz CLA va fi disponibil în Europa începând cu luna Mai a acestui an.

Adaugă un comentariu