Noul Mercedes Clasa E: mai spațios și mai tehnologizat ca niciodată

A sosit momentul pentru gigantul din Stuttgart să-și îndrepte reflectoarele către noua generație Mercedes-Benz Clasa E. Modelul se remarcă prin sistemele electrificate de propulsie, prin plusul de tehnologie față de generația anterioară, dar și prin spațiul mai amplu care va fi găsit la interior de viitorii săi clienți.

Vorbim astăzi despre cea de-a șasea generație a sedanului executiv, model emblematic pentru Mercedes-Benz ce se fabrică într-o formă sau alta de 70 de ani. Interpretarea contemporană a limuzinei va ajunge în showroomuri începând cu luna septembrie. Modelul nou lansat va fi unul dintre ultimele modele Mercedes-Benz din lume care a fost dezvoltat pentru a folosi motoare pe combustie.

Ca parte a concentrării sale asupra confortului, noua Clasa E primește tehnologie de conducere autonomă de nivel 4, parte a funcției de parcare tip valet, fără șofer în mașină, opțiune disponibilă anterior doar pentru Clasa S, în țările unde legea permite acest lucru.

De acum, versiunea plug-in hybrid dispune de un acumulator cu o capacitate mărită considerabil, ajungând acum la 24,1 kWh, fapt ce transformă mașina într-un cruiser electric cu o autonomie WLTP promisă chiar de peste 100 km. Pe lângă cele două motorizări plug-in, Clasa E va fi vândută și alături de “clasicele” motoare diesel și pe benzină, cu patru și șase cilindri, motorizări care oferă între 196 și 375 CP. Acestea din urmă dispun de tehnologie mild-hybrid de 48 de volți.

Din punct de vedere al designului, noua Clasă E adoptă o linie similară cu cea afișată deja de Clasa C și Clasa E, închizând triunghiul tradițional de limuzine Mercedes-Benz, cu cel mai coerent aspect de peste trei decenii.

Cu un stl mai conservator decât al sedanului electric Mercedes EQE, Clasa E vine cu dimensiuni similare, dar cu o grilă mai mare (opțional: iluminată), cu faruri mai precis conturate și o capotă mai lungă. Ca variante de echipare, cel puțin inițial, Clasa E va fi vândută în serie Avantgarde și AMG-line.

La interior, noua Clasă E primește o reelaborare completă, cu aspect nou și funcționalitate digitală contemporană. De asemenea, confortul a fost îmbunătățit prin plusul de ergonomie și prin materialele de calitate superioară. Toate aceste elemente fac parte din efortul concentrat al Mercedes-Benz de a oferi un produs axat mai mult pe lux.

După cum am văzut deja din februarie, planșa de bord standard oferă un instrumentar digital de 12,3 inchi și un afișaj multimedia stil portret de 14,4 inchi. Cumpărătorii vor avea opțiunea de a opta pentru noul SuperScreen.

Împreună cu modelul sedan dezvăluit acum, Mercedes-Benz pregătește și un model succesor pentru versiunea T-Modell (break), care va oferi baza pentru modelul de sine stătător Clasa E All Terrain, mașină ce va ajunge în showroomuri în primul trimestru din 2024.

Producția noului model va avea loc la uzina Mercedes-Benz din Sindelfingen, Germania, urmând ca versiunea cu ampatament lung (pentru piețele din Asia) să fie fabricată într-o uzină joint-venture din Beijing, China operată de Mercedes și de BAIC.

 

Adaugă un comentariu