O echipă din Arad a dezvoltat un scuter electric inteligent

O echipă din Arad lucrează la un scuter electric inteligent. Pentru moment, lucrurile sunt în stadiul final, urmând ca la finalul acestei luni să demareze și procesul de precomenzi.

Scuterul gândit de echipa din Arad ar trebui privit mai mult ca un gadget. Acesta poate fi conectat la telefonul inteligent și este controlat fără o manetă de accelerație și fără cheie.

Vehiculul pe două roți va înțelege cât de rapid vrei să te miști în funcție de forța pe care o imprimi cu ajutorul picioarelor. Viteza maximă cu care poate rula acest tip de scuter este de 25 km/h, iar autonomia la viteză maximă ajunge până la 50 de kilometri.

Conform dezvoltatorilor, în modul Green Mode (probabil unul menit plimbărilor de plăcere) autonomia ajunge și până la 15 zile.

scooterson (2)

Și pentru că vorbim despre un scuter inteligent, acesta este capabil să transmită date în Cloud cu ajutorul conexiunii pe care o realizează cu telefonul sau ceasul inteligent. Cu siguranță, conexiunea va fi realizată cu ajutorul unei aplicații, iar aceasta îți va arăta bateria rămasă, statistici ale drumurilor realizate și o serie de date din trafic. În plus, scuterul va fi capabil să învețe diverse regimuri de lucru.

Dezvoltatorii proiectului sunt Mihnea de Vries, Ionuț Predescu, George Poenaru și Flavius Bălaj. Proiectul a fost premiat cu medalia de aur în cadrul Salonului de Invenții Traian Vuia din Timișoara.

Via | Scooterson

Adaugă un comentariu