Streetmate și Cityskater sunt noile scutere electrice marca Volkswagen

Volkswagen a prezentat la Salonul Auto de la Geneva două scutere electrice destinate celor care vor să renunțe la mașina personală pentru drumul înspre și dinspre birou. Streetmate și Cityskater sunt numele celor două concepte, descrise ca fiind soluțiile ideale pentru o deplasare rapidă și eco-friendly.

VW Streetmate este vehiculul mai performant dintre cele două. Cu o baterie detașabilă Li-Ion de 1,3 kWh, acesta are o autonomie de aproximativ 34 km și poate accelera până la maximum 45 km/h. Două ore și un sfert durează o încărcare completă a acumulatorului, folosind un încărcător de 500W.

Una dintre cele mai atrăgătoare dotări este display-ul de 5,3 inch amplasat în centrul ghidonului. Acesta afișează date cu privire la autonomia disponibilă, la nivelul de încărcare a bateriei, la distanța parcursă, monitorizarea traseului prin GPS ș.a.m.d.

Frânarea regenerativă este și ea un plus: aceasta transformă energia cinetică în energie electrică, reîncărcând parțial bateria la fiecare oprire a scuterului.

Posesorii unui Volkswagen Streetmate pot circula pe acesta atât stând în picioare, cât și așezați. Scuterul este dotat cu un post de conducere pliabil care oferă aceste opțiuni.

 

Citește și:

Probabil cel mai absurd hibrid pe care îl vom vedea vreodată

Cutie manuală versus automată: Care este cea mai bună opțiune?

Break versus SUV: Care este cea mai bună alegere pentru tine?

Cum să reduci costurile cu reparațiile mașinii?

Verificare rovinieta: Cum vezi dacă rovinieta mai e valabilă?

Bucureștenii vor plăti impozite mai mari

 

Pe de altă parte, detaliile tehnice ale lui VW Cityskater nu sunt la fel de impresionante. Motorul de 0,4 kW nu asigură decât o viteză maximă de 19 km/h. Autonomia este, de asemenea, dezamăgitoare: doar 15 kilometri dintr-o încărcare completă a bateriei. Este clar că acest model este destinat transportului pe distanțe mici, precum din fața casei până la cea mai apropiată gură de metrou.

În schimb, Volkswagen Cityskater are avantajul unei greutăți reduse: doar 15 kg cântărește acest scuter electric, spre deosebire de fratele său mai mare, Streetmate, care cântărește 65 kg.

Reprezentanții constructorului german nu au anunțat nicio dată oficială a lansării pe piață a celor două vehicule, nici prețul la care acestea vor fi disponibile.

Adaugă un comentariu