Volkswagen lansează un serviciu de închiriat scutere electrice, dar acestea nu sunt produse de nemți

Volkswagen se pregătește să intre pe piața scuterelor electrice, dar nu în calitate de constructor, ci de administrator al unui serviciu de închiriere. Potrivit unei publicații germane, vehiculele vor fi furnizate de compania americană Segway.

Volkswagen își va lansa propriul serviciu de închiriat scutere electrice, piață pe care până acum s-au consacrat branduri precum Lime sau Bird. Deși vehiculele vor purta eticheta We Share, platformă de car-sharing deținută de Volkswagen, acestea nu vor fi construite de nemți.

În schimb, publicația germană Handelsblatt scrie că scuterele vor fi furnizate de compania americană Segway, care în 2015 a fost achiziționată de firma chineză Ninebot.

Deși jurnaliștii nemți susțin că aceste detalii provin de la surse bine informate, Volkswagen nu a făcut nicio declarație oficială cu privire la inițierea acestui program de mobilitate urbană.

 

Citește și:

Un șofer băut a leșinat în timp ce sufla în etilotest, pe autostrada A3

Cele mai bune sisteme de infotainment din industria auto, potrivit șoferilor

Șoferii moldoveni prinși băuți la volan trebuie să spele cadavre la morgă

Mesajul dur al unei agente de poliție, grav accidentată la datorie

Cel mai rapid SUV pe gheață

Utilaje Lamborghini de 200.000 de Euro, furate dintr-o fabrică din România

Ora de Educație Rutieră la Liceu: Zece instituții au fost vizitate în prima fază a proiectului

 

Dacă zvonurile se dovedesc a fi adevărate, presa locală scrie că serviciul ar fi disponibil doar în Germania, în primă fază. Ulterior, acesta ar putea fi extins și în restul Europei.

Există și scutere electrice construite de Volkswagen

Volkswagen a demonstrat recent că astfel de vehicule electrice prezintă într-adevăr interes pentru constructorul din Wolfsburg. La ediția de anul acesta a Salonului Auto de la Geneva, VW a prezentat două modele de scuter electric: Streetmate și Cityskater. Deocamdată, aceste vehicule ecologice rămân la stadiul de concept, fără ca vreo dată a lansării să fi fost anunțată de oficialii constructorului german.

Serviciile de închiriat trotinete electrice au ajuns recent și în România. Wolf-E este primul astfel de brand lansat în România, pe 19 aprilie. Aici puteți afla mai multe detalii despre serviciul respectiv, inclusiv tariful pe minut.

Adaugă un comentariu