Noul Opel Astra Sports Tourer se prezintă: Cui îi mai trebuie un SUV?

Fratele lui Peugeot 308 SW debutează oficial. Se numește Opel Astra Sports Tourer și propune un pachet mai practic pentru fanii modelului german.

Designul hatch-ului nu a fost alterat în partea din față, iar pentru a mări sesizabil capacitatea portbagajului, inginerii și designerii au mărit consola din spate. Astfel, portbagajul noii generații Astra Sports Tourer are un volum de 608 litri, care poate fi extins până la 1.634 de litri după coborârea spătarului banchetei.

Cifrele nu rămân la fel și pentru versiunea plug-in hybrid. În cazul acesteia, volumul portbagajului este afectat marginal de prezența acumulatorului, capacitatea de încărcare fiind cuprinsă între 548 și 1.574 de litri. Asemenea generației anterioare, deschiderea hayonului electric poate fi acționată și cu piciorul, mulțumită unui senzor plasat în spatele mașinii.

Asemenea versiunii hatch, și Sports Tourer vine cu faruri Matrix LED (168 de elemente LED) și cu stopuri LED. În funcție de pachetul ales, mașina poate fi dotată cu un instrumentar digital și cu un sistem head-up display. Unitatea multimedia suportă aplicațiile Android Auto și Apple CarPlay fără a mai fi necesară utilizarea unui cablu.

În ceea ce privește motorizările, versiunea de bază a lui Sports Tourer vine cu o unitate de 1,2 litri cu trei cilindri care produce 110 CP și 205 Nm. Mai sus în gamă există versiunea cu 130 CP și 230 Nm a aceluiași propulsor cu trei cilindri. Pe partea de diesel, clienții pot alege un motor de 1,5 litri cu patru cilindri și 130 CP/300 Nm. În cazul acestor motorizări, o transmisie manuală se află în standard, iar o cutie automată cu opt trepte este opțională.

Vârful de gamă este reprezentat de motorizările plug-in hybrid. Versiunea cu 180 CP și 360 Nm va fi disponibilă încă de la debutul comercial, în timp ce anul 2022 ne va aduce motorizarea PHEV cu 225 CP. Autonomia 100% electrică a acestor versiuni se învărte în jurul valorii de 50 km (WLTP).

Adaugă un comentariu