Opel Grandland X continuă asaltul în gama SUV

Opel continuă asaltul din gama SUV cu noul Grandland X. Cel mai mare model al producătorului german din acest segment promite spațiu generos, un design atrăgător și finisaje de top.

Noul Opel Grandland X va fi lansat pe piață în toamna acestui an și completează gama de SUV-uri alături de Mokka X și Crossland X. Noul SUV german măsoară 4.477 de mm lungime, 1.844 mm lățime și are o înălțime de 1.636 de mm. Pasajele generoase și protecțiile suplimentare ne duc cu gândul la un model care promite ceva aventuros și în afara asfaltului. Amptamentul lui Grandland X măsoară 2.675 de mm, iar volumul portbagajului se cifrează la 514 litri. Cu bancheta din spate rabatată, volumul crește până la 1.652 de litri.

Interiorul lui Opel Grandland X va integra cea mai recentă versiune a sistemului IntelliLink, dar și asistentul personal de service și conectivitate Opel OnStar. La toate acestea se adaugă scaunele ergonomice cu certificare AGR, volanul încălzit și hayonul cu deschidere electrică. În plus, Grandland X oferă cruise control adaptiv cu detectarea pietonilor și frânare automată de urgență, asistent pentru detectarea stării de oboseală a șoferului și un sistem avansat de asistență la parcare. Gama de motorizări încă nu a fost anunțată, dar nu ne așteptăm la surprize din partea Opel.

“Intențiile noastre pentru Grandland X au fost să creăm un design cu o combinație ideală de suprafețe armonioase, dar și un echilibru între stil și funcționalitate', spune Mark Adams, vicepreședintele departamentului de design. „De asemenea, am dorit să obținem o senzație de eleganță și lux prin intermediul suprafețelor și interfețelor proiectate cu atenție, la care se adaugă utilizarea consecventă a materialelor de înaltă calitate.'

Opel Crossland X: au fost înregistrate deja 50.000 de comenzi pentru noul crossover

Din cele 50.000 de comenzi pentru noul Crossland X, cea mai populară echipare este cea superioară, Innovation, iar aproape toate comenzile pentru acest model solicită acoperiș contrastant și caroserie în două culori.

Unul din cinci autovehicule este comandat cu faruri LED integrale, ceea ce asigură o vizibilitate de excepție pe întuneric și scaune AGR pentru șofer și pasagerul din față. Opel este singurul producător din acest segment care oferă astfel de scaune certificate de AGR

Opel Grandland X va fi prezentat la Salonul Auto Internaţional de la Frankfurt (14-24 septembrie 2017).

Adaugă un comentariu