Opel GT X Experimental: Conceptul care ne arată noua față a mărcii

Opel GT X Experimental este cel mai recent concept al mărcii germane. Acesta ne servește o mostră de design din viitorul companiei.

Conceptul Opel GT X este gândit să sublinieze valorile mărcii, adică modele abordabile, interesante și cu sorginte germană. Întreg concept car-ul va fi expus ulterior în cursul acestui an, cel mai probabil în cadrul Salonului Auto de la Paris.

Prețuri Opel Crossland X: Cel mai nou SUV Opel este mai accesibil decât credeai

Viitoarele modele ale companiei cumpărate între timp de Grupul PSA vor prelua de la Opel GT X semnătura luminoasă a luminilor de zi, forma grilei frontale și alte linii expuse pe acest concept. Pentru moment, putem doar să vedem muchia stânga-față a vehiculului, prima pe care o privești de multe ori când te îndrepți spre mașina parcată.

Conceptul Opel GT X Experimental este opera designerilor mărcii, fiind gândit special pentru a da tonul viitoarelor creații ale companiei. Predecesorii săi sunt GT Concept din 2016, Monza Concept din 2013 și Experimental GT din 1965. Desigur, au existat numeroase alte concepte Opel între timp, dar acestea au fost emblematice pentru marca din Russelsheim în materie de schimbări dramatice de design.

Opel reinventează GT-ul după aproape 50 de ani. Cum arăta primul Opel GT?

Opel va fabrica în Spania primul model full electric

Grupul PSA vrea să recupereze de la General Motors jumătate din suma plătită pentru Opel

Michael Lohnscheller, CEO-ul Opel, afirmă că noul Opel GT X și identitatea de brand pe care o va aduce în gamă sunt esențiale pentru planurile de viitor ale companiei. Acestea din urmă au fost înglobate sub strategia PACE!, păstorită de francezii de la Groupe PSA. Aceștia au reușit să readucă Opel și Vauxhall la profit pentru prima dată în ultimii 20 de ani.

Rezultatul a fost obținut în prima jumătate a acestui an, dar semnele arată că ar putea fi obținut profit pe parcursul întregului an. Dacă acest lucru se va întâmpla și tendința va continua în această direcție, americanii de la General Motors vor ști că au luat decizia bună prin vânzarea mărcilor Opel și Vauxhall, nu doar o decizie economică gândită pentru a proteja conglomeratul din Detroit.

Adaugă un comentariu