Opel GT X Experimental: imagini oficiale ale conceptului

Opel GT X Experimental a fost prezentat oficial înainte de debutul în faţa publicului de la Salonul Auto de la Paris.

Spre deosebire de conceptele care l-au precedat, acesta este un model 100% electric şi a fost transformat din coupe în SUV compact. Un alt element inedit este utilizarea portierelor spate cu deschidere inversă în contextul eliminării montantului B. Ultima maşină de serie care a oferit o asemenea configuraţie era Mazda RX-8.

Prototipul celor de la Opel va sta la baza viitoarei strategii a producătorului german, denumită PACE!. Aceasta va fi aplicată din 2018 până în 2024 pentru a aduce o electrificare pentru toate modelele din oferta constructorului din Russelsheim.

Noul concept al nemţilor exemplifică viziunea stilistică pe care o vor utiliza pe viitoarele modele. Aceasta are două elemente principale: Vizor şi Compass. Primul, Vizor, reprezintă ansamblul de elemente de siguranţă şi de assitenţă a şoferului integrate în spatele logotipului Opel sau Vauxhall din grila frontală a maşinii.

Cel de-al doilea element cheie de design, Compass, reprezintă cele două axe pe care se intersectează liniile maşinii la nivelul Blitz-ului. Vorbim, desigur, tot despre sigla Opel, caracterizată prin prezenţa unui fulger în interior.

Ne aşteptăm să vedem mai multe asemenea linii din partea Opel şi a celor de la Vauxhall începând cu modelele care vor debuta în 2019. Influenţa acestui concept va fi vizibilă şi mai puternic odată cu 2020.

Citește și:

Aproape toate bancurile cu Chuck Norris într-o singură reclamă

Renault Arkana: prima imagine a noului crossover al francezilor

Rabla 2019 ar putea primi doar mașinile cu ITP valabil

Ce se întâmplă dacă nu plătești rovinieta? Legea se schimbă de la 1 septembrie

Stresat la volan? Iată care sunt semnele și cum te calmezi cel mai rapid

Adaugă un comentariu