Opel – Premierele pregătite pentru Geneva

Opel a publicat lista cu premierele pregătite pentru Salonul Auto de la Geneva. În lumina reflectoarelor va sta conceptul Opel GT.

Cu motorul amplasat central în faţă şi cu tracţiune pe puntea spate, Opel GT Concept este descendentul direct al legendarului Opel GT din anii 70 şi al conceptului Monza, ducând la un nou nivel limbajul de design al Opel. Opel GT Concept este avangardist şi purist în acelaşi timp, renunţând la orice element ce i-ar putea perturba forma pură: acesta nu are mânere la uşi, nici oglinzi exterioare și nici ştergătoare de parbriz.

Conceptul Opel GT este echipat cu un motor supraalimentat de 1,0 litru, cu trei cilindri, derivat din cel utilizat pe modelele ADAM, Corsa şi Astra. Unitatea pe benzină, care este amplasată central în față, dezvoltă o putere de 145 CP şi generează un cuplu maxim de 205 Nm. Resursele sunt puse în valoare cu ajutorul unei transmisii secvențiale cu șase trepte.

Opel continuă lista premierelor de la Geneva cu Mokka X. Modelul nu reprezintă numai refresh-ul popularului SUV de clasă mică al germanilor, ci și debutul noului cod de identificare a segmentului pentru viitoarele SUV-uri și crossovere Opel.

În afara modificărilor de design și de interior, Opel va introduce pe Mokka și noua unitate de 1,4 litri benzină de 152 CP.

Pentru un plus de imagine de marketing, Opel va aduce la Geneva și modelul Astra. Acesta a fost expus pentru prima dată la Frankfurt și poate fi comandat deja și pe piața din România. Prețurile le găsiți aici.

Adaugă un comentariu