Un operator 112 a ignorat reclamația la adresa unui șofer băut: „Închide, că ții linia ocupată!”

Un operator al serviciului de urgență 112 este acuzat de faptul că a ignorat o reclamație la adresa unui șofer băut, iar acesta din urmă a produs ulterior un grav accident rutier. „Închide, domnule, că ții linia ocupată!’ a fost răspunsul dispecerului.

Un bărbat din comuna Reviga, județul Ialomița, a apelat vineri serviciul de urgență 112 pentru a reclama un șofer beat. Conducătorul auto respectiv conducea cu viteză mare, ascultând muzică la volum maxim, deranjând vecinii și periclitând viețile celorlalți participanți la trafic.

În ciuda gravității situației, dispecerul de la 112 i-ar fi răspuns apelantului într-un mod uluitor: „Închide, domnule, că ții linia ocupată!‘.

 

Citește și:

Noul examen medical obligatoriu pentru șoferi: Nu-l treci, nu iei permisul

Poliția nu vrea să știi asta: când poate deveni nul un proces-verbal completat de Poliţia Rutieră

 

Din păcate, șoferul aflat în stare de ebrietate a fost implicat ulterior într-un grav accident rutier, soldat cu un mort și doi răniți. Un adolescent în vârstă de 17 ani, pasager al uneia dintre mașini, a decedat la spital din pricina leziunilor.

Cumnata bărbatului care a apelat 112 susține că tragedia putea fi evitată, dacă operatorul 112 și-ar fi făcut datoria și ar fi trimis un echipaj de poliție la fața locului: „Accidentul putea fi evitat, dacă dispecerul de la 112 ar fi luat în considerare apelul făcut ieri, la ora 13.40, de către cumnatul meu, din Reviga, semnalând că un tânăr Marian, din localitate, deranjează liniştea publică, conducând autoturismul cu viteză foarte mare, cu muzica dată la maxim, sub influenţa alcoolului. Răspunsul a fost <închide domnule, că ţii linia ocupată!!!>…acest tânăr e parte a accidentului… Consecinţa: trei victime‘, a scris femeia pe Facebook.

Biroul de Control Intern din cadrul IPJ Ialomița a început verificări în acest caz, pentru a stabili dacă operatorul 112 trebuie sancționat și dacă șoferul reclamat este într-adevăr vinovat pentru producerea accidentului rutier.

 

Sursa: Mediafax

Adaugă un comentariu