Poliţiştii vor fi dotaţi cu camere video pentru înregistrarea şoferilor puşi pe scandal

Un proiect pilot derulat de Inspectoratul General al Poliţiei Române deschide o noi posibilităţi de rezolvare a unor situaţii conflictuale dintre conducătorii auto şi poliţişti.

Şoferii care vor fi opriţi de poliţie în trafic, în urmatoarele doua luni, vor fi înregistraţi cu o cameră video pe care agentul o va purta asupra lui în timpul serviciului. Momentul în care poliţistul apasă butonul ca să înregistreze întâlnirea nu este şi cel din care începe înregistrarea. Aparatul are capacitatea de a memora ultimele 60 de secunde dinaintea activării. Camera va fi una de mici dimensiuni ataşată de uniformă.

Iniţiativa aparţine Inspectoratului General al Politiei Române, care a lansat acest proiect pilot. Poliţiştii spun că o astfel de probă se poate folosi inclusiv în instanţă, iar camera ar putea să îi intimideze pe şoferii puşi pe scandal. Proiectul pilot va demara în două capitale de judeţ pe care reprezentanţii Poliţii n-au dorit să le nominalizeze.

Lansarea proiectului pilot coincide cu evenimentele recente în care fostul parlamentar Cristian Boureanu a intrat într-o situaţie conflictuală cu câţiva agenţi de poliţie.

Vezi declaraţiile privind noul proiect pilot

Adaugă un comentariu